Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro i regnbågens färger i kväll

Matchdräkter i regnbågens färger, föreläsningar om ämnet och cermoni innan nedsläpp. Att matchen Örebro–Frölunda har pridetema kommer att synas.– Vi har en grundprincip att vi är en öppen förening för alla, säger Örebros ordförande Ulf Gejhammar.

Annons

Initiativet till att arrangera en pride-match uppkom redan i höstas.

– När vi gjorde årsplaneringen i höstas gick vi igenom vad vi vill fokusera på som förening och vad vi vill stå för. Som exempel vill vi ju ha fler kvinnor på läktarna, då arrangerade vi därför en tjejmatch. Vi ville bidra till välgörenhet och arrangerade en charitymatch. Och vi vill visa att vi är en öppen förening för alla och därför arrangerar vi en pridematch, säger Ulf Gejhammar.

Att ta ställning i frågan är viktigt, menar Gejhammar.

– Vi har bestämt att vi är en öppen förening för alla. Det är en av våra grundpelare är att oavsett hudfärg, kön eller sexuell läggning. , säger Gejhammar och fortsätter:

– Nu har vi senaste åren blivit en förening som många tittar på och då är detr viktigt att vi tar ställning och verkligen visar det. Som i december när vi samlade in 150 000 kronor till utsatta kvinnor. Det är också en fråga vi jobbar med. Det finns även antal frågor om mobbning där vi utbildar ungdomar i antimobbning. Det finns ett antal frågor där vi vill agera på ett sätt och där vi också kan bidra till samhället.

Och nu är det alltså pridefrågan som aktualiseras.

– Det är ett område som vi precis som de jag nyss nämnde vill jobba med. Därför tar vi nu ställning och visar att vi är en öppen förening för alla.

Läs mer inför pridematchen i lördagens NA, papperstidningen! Den kan du också köpa som e-tidning här nedan.

Mer läsning

Annons