Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ross: "Suktar efter en trepoängare"

Efter åtta raka förluster längtar Örebros tränare Patrik Ross efter en seger när Modo kommer till Berhn arena i kväll.

Annons
Patrik Ross.

- Jag suktar jättemycket efter en trepoängare. Bästa mentala rådgivning man kan få i det här läget, säger Ross.

Efter bara tre poäng på de åtta senaste matcherna fick Örebro en välbehövlig vila senaste veckan..

Sår har slickats och skador har läkts.

Gartner gör comeback

Mot Modo gör backen Robin Gartner comeback efter den axelskada han ådrog sig i tredje omgången uppe i Skellefteå.

- Gartner är fullt frisk och med, bekräftar Ross.

- Det var jäkligt synd att han blev skadad i Skellefteå, han var rejält på g då.Robin driver på de andra och är en superseriös kille.

Även Christoffer Norgren gör comeback efter hjärnskakning vilket betyder att Örebro ställer upp med sju backar i kvällens match.

Däremot saknas fortfarande forwardstrion Henrik Löwdahl, Robin Dahlström och Johan Wiklander. Utöver långtidsskadade Johan Adolfsson och Robin Olsson.

Junior på bänkenSom back up får junioren Calle Åsell sitta med på bänken i kväll.

- Calle har tränat med oss hela veckan och gjort det riktigt bra. En bra skridskoåkare, tuff, och med ett bra skott. Han kommer att vara med på matchen och sen får vi se hur mycket spelstil det blir. Ska försöka bolla in honom när det finns lite tid, säger Ross.

Truppen är bräcklig just nu och general manager Pontus Gustafsson jagar förstärkning på plats i New York. Ross hade gärna sett en ny forward i truppen redan mot Modo, men så blir det inte.

- Jag vill ha mer konkurrens i och med att vi har lite skador. Hade gärna sett en forward till. Vi har tittat lite grann och har ögonen öppna. Vi har fått jättemånga förslag och jag har själv varit och tittat på spelare, säger Ross.

Samtidigt poängterar Örebrotränaren:

-  Ska vi ha in en ny kille ska det vara en jäkligt bra hockeyspelare och en person som går in i gruppen. Jag har aldrig tidigare varit i en så bra grupp under min tid som tränare och det får inte komma in nån som förstör kemin.

Kört spinningUnder landslagsuppehållet har spelarna kört hård fys, mycket spinning, men även fått ett par dagars ledighet. Ross är nöjd med spelarnas inställning.

- Vi gick på is första augusti och jag tror faktiskt inte att vi haft mer än tre dåliga träningar sedan dess. Vi driver varandra ordentligt, säger han belåtet.

Hur reagerar spelarna i motgång?-  Vi kan inte se allt i svart, måste se positivt på det här. Det är gott gry i grabbarna. Och vi har tagit poäng i tre av de fem senaste matcherna.

7-0-smällen mot Växjö har Ross redan lagt åt sidan.

- Vi gjorde så mycket konstiga grejer på isen, det blev bara helt fel. Jag visste knappt vad jag skulle prata om, jag kunde ha tagit fram tio situationer hela tiden.

- Jag är ganska på killarna hela tiden, men i vissa matcher är det inte läge och det här var ett sådant tillfälle, fortsätter Ross och noterar samtidigt att Örebro vann skotten med 24-22 i den konstiga matchen.

Mer läsning

Annons