Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätterman: "Det var en bentackling"

Marcus Weinstocks bentackling kunde ha sänkt Örebro Hockey. Men laget klarade ut fem minuter i boxplay och vann mot Färjestad – och efteråt medgav tränaren Roland Sätterman att matchstraffet var riktigt.

Annons
Marcus Weinstock.

Det var med knappt fyra minuter kvar av tredje perioden som Marcus Weinstock åkte på matchstraff efter att ha knätacklat Anders Bastiansen i offensiv zon.

En tackling som var mer oturlig än ful, men matchstraffet ändå givet eftersom Bastiansen blev skadad och tvingades utgå. Och Örebro Hockeys assisterande tränare Roland Sätterman medgav efteråt att det var rätt dömt.

– Det är inget att säga om. Det var en bentackling. Marcus Weinstock är inte en spelare som menar att göra en sådan sak, men det blev en bentackling och det är inget mer med det, säger "Rolle".

Färjestadstränaren Leif Carlsson ville däremot inte kommentera tacklingen.

– Jag såg den inte när den hände, och såg den inte på jumbotronen heller. Så jag kan inte uttala mig, säger han.

FBK-centern Bastiansen såg ut att ha rejält ont i knäet när han leddes av isen och spelade inte mer i matchen, men Färjestads sjukgymnast Mattias Hell kom med lugnande besked efteråt.

– Vi får bedöma lite mer imorgon, men det ser inte så farligt ut, säger Hell till Värmlands Folkblad.

Även Joakim HIllding och Charles Bertrand tvingades kliva av för Färjestad, som fick slutföra matchen på tio forwards.

De båda tränarna hade en liknande syn på matchen.

– I första perioden var det fram och tillbaka. I andra var Örebro totalt sett bättre och vi fick freda oss när de kom över oss. Och i tredje hade vi mycket powerplay, men det har varit en akilleshäl för oss och vi kunde inte utnyttja det på något bra sätt. I förlängningen var det Örebro helt och hållet, säger Carlsson.

– Första perioden var bra, men jag tycker Färjestad var lite vassare och hade lite bättre fart. I andra kom vi ut som ett nytt lag och gjorde det jäkligt bra, vände på matchen. I tredje dödade vi två utvisningar, sedan tycker jag det var jämnt skägg. Det var jäkligt starkt av grabbarna att kliva upp och kvittera. Som vi kämpat och krigat så var det rättvist att vi vann i sudden, säger Sätterman.

Läs mycket mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons