Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogs: "Förlorade för många närkamper"

Örebros backar hade en tung dag på jobbet mot Växjö.Laget föll med 5–2 i den andra SM-kvartsfinalen.– Vi förlorade alldeles för många närkamper, säger Tomas Skogs.

Annons
Julius Hudacek.

Nej, Örebro Hockey kunde inte följa upp succén från det inledande kvartsfinalmötet med Växjö Lakers under söndagen i Behrn arena. Den första historiska slutspelsmatchen på hemmaplan slutade med en klar förlust, 5–2. 

– Vi kom ut rätt hyfsat, men sedan fick de ett mål att gå på och bygga vidare på. I den här matchen förlorade vi alldeles för många närkamper, säger backen, tillika assisterande kaptenen, Tomas Skogs, 31. 

Robert Rosén gjorde 1–0 i den första perioden, och samme man utökade även ledningen. Det var långt, stundtals riktigt, riktigt långt, mellan bitarna i Örebros försvarspussel, och Rhett Rakhshani och Jeff Tambellini kunde göra ställningen till hela 4–0 i mitten av den andra perioden. 

– Jag vet inte om vi spelade så annorlunda i defensiven nu gentemot i fredags, och jag har absolut inte hunnit analysera matchen i detalj ännu. Det där är upp till tränarna att göra, men vi måste vilja gå först in i alla situationer. Små detaljer är det som avgör sådana här matcher, och det finns alltid saker som går att ta med sig till nästa fajt även om man förlorar. 

Örebro lyfte sig sedan. Daniel Viksten reducerade först, och med tre minuter och 31 återstående sekunder kunde Brian Willsie ta laget närmare genom sitt 4–2-mål. Bättre än så blev det dock inte, utan Växjös Nick Johnson avgjorde och satte 5–2 efter att Örebro plockat ut Julius Hudacek för att satsa på en extra utespelare. 

– Vi vände matchen senast, och gav det en ärlig chans igen. Det gäller att köpa läget och fortsätta att pumpa på. 

Stämningen var hätsk på isen stundtals, och det haglade utvisningsminuter, konfrontationer och gruff om vartannat. 

– Det är slutspelshockey. Så ska det vara, men då och då tyckte jag att domarna var inkonsekventa i sin bedömning. Som när de missade en rak höger, för att sedan ge en tvåminutersutvisning för något som inte var i närheten av det, säger Tomas Skogs. 

Nästa match i kvartsfinalserien spelas på tisdag, 17 mars, i Vida arena i Växjö. Bli inte förvånade om fler smällar och elaka tjuvnyp kommer att delas ut i takt med att lagen lär känna varandra ännu bättre. 

Mer läsning

Annons