Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällen: Örebro chockade Färjestad

Örebro chockade Färjestad och vann SHL-premiären i Löfbergs arena. Johan Wiklander avgjorde, 3-2, i straffläggningen.

Annons

Det var fest både före och under match. Örebrofansen invaderade Karlstad och hade uppladdning i den intilliggande träningshallen. Och lita på att festen nu fortsätter efter matchen.

För Örebro stod för en praktskräll och besegrade 2000-talets giganter inom svensk ishockey, Färjestad. Detta efter att Johan Wiklander stått för avgörandet i straffläggningen.

Innan dess hade Örebro åkt på en mardrömsstart när man drog på sig två tidiga utvisningar varpå Pontus Åberg gjorde 1-0 efter 01.44.

Men bara två minuter senare kom kvitteringen. Örebros förste historiske målskytt i SHL blev norrmannen Robin Dahlström som tryckte in en retur på Daniel Sondells backskott.

Örebro fick mersmak och ångade på rejält. Och det skulle komma ett ledningsmål innan pausvilan. Henrik Löwdahl, som i sin första match i högsta serien redan assisterat till första målet, skulle få ytterligare ett assist. Han passade fram till Conny Strömberg bakom mål som i sin tur fann Martin Johansson framför mål. Skåningen, ny från Brynäs, visade ingen pardon och vispade upp pucken i bortre krysset.

Andra perioden var jämn, men Färjestad bet sig in i matchen och skulle till slut kvittera när Tomas Hyka bröt sig fram och tog sig förbi passiva Örebrobackar och blev helt ren med Tim Sandberg. Hyka drog Örebromålvakten och la in pucken i öppet mål.  Sandberg, för övrigt mycket bra den här aftonen, var chanslös.

Trejde perioden blev ett ställningskrig. Väldigt få chanser till ett segermål. Detsamma gällde den efterföljande förlängningen.

Matchen alltså till straffar där Johan Wiklander blev förste målskytt i den andra omgången. Pontus Åberg tog dock det hela till suddenstraffar när han med den sista straffen kvitterade. Men Wiklander skulle visa kyla på nytt och gjorde ytterligare ett straffmål. Pontus Åberg klev fram på nytt för Färjestad men brände.

Örebro stod alltså för en riktig praktskräll i den historiska SHL-premiären. Löfbergs arena var fullsatt och dominerades av Örebrofans. Upp emot 3 000 bortasupportrar var på plats och var de som hördes mest.

Klicka på bilden ovan för att se inslaget Örebrosupportrarna i NA-tv.

Uppladdningen inför matchen och direktrapporteringen hittar du här.

Så var matchen: Klicka här för att komma till matchrapporten.

Mer läsning