Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succétränaren skrev på för två år till

Örebro Hockey förlänger kontraktet med succétränaren Kenta Johansson samt fyra spelare.

Annons

Örebro Hockey gör succé i SHL, ligger på fjärde plats efter 32 omgångar, och nu väljer klubben att förlänga kontraktet med huvudtränaren Kenta Johansson.

Kenta skrev inför den här säsongen ett 1+1-årskontrakt med möjlighet för båda parter att avbryta samarbetet efter första året.

Nu har Kenta skrivit på ett nytt rakt tvåårskontrakt som börjar gälla från och med nästa säsong.

– Kentas optionsklausul i det nuvarande kontraktet går ut den 15 februari och vi har fört diskussioner i nån månad. Skönt att ha det här klart så tidigt som möjligt, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson till NA.

Varför förlänger ni med Kenta?

– Det är viktigt för en klubb som Örebro, som är en relativt ny på den här nivån, att få en kontinuitet. Kentas erfarenhet är viktig, han och Roger Melin är de mest rutinerade tränarna i hela hockey-Sverige. Jag tror på en långsiktighet på ledarsidan, säger Pontus som också framhåller Kentas sportsliga resultat.

– Det är fantastiskt bra gjort att ligga fyra i SHL och dessutom funkar han och jag bra ihop trots att vi är rätt olika som personer.

Assisterande tränaren Johan Tornberg skrev ett treårskontrakt inför den här säsongen medan kollegan Håkan Åhlunds kontrakt löper ut efter säsongens slut.

Örebro har även förlängt kontrakten med fyra spelare.

Ledande backparet Viktor Ekbom och Johan Motin har båda skrivit nya treårsavtal som börjar gälla från och med nästa säsong. Ekbom har ett rakt kontrakt medan Motin skrivit på för 2+1 år där båda parter har möjlighet att bryta avtalet tredje året.

– Viktor och Johan har spelat ihop det här året och gjort det jättebra. De har mest istid av alla våra spelare och verkligen tagit steg. För oss är de dessutom kulturbärare, med de nya kontrakten kommer de att ha varit hos oss så pass länge att de blir två viktiga spelare i Örebro Hockeys nav, säger Pontus Gustafsson.

Klubben har även skrivit nya tvåårsavtal med forwardsspelarna Martin Johansson och Kalle Olsson.

– Martin har varit väldigt bra den här säsongen. Är ruggigt skridskostark och som kan värdera skeenden på isen tack vare sin spetskompetens.

– Kalle var med och spelade upp oss i SHL och är en användbar spelare, framför allt i boxplay. Alla trivs att spela ihop med Kalle som är en jättenyttig lagspelare och dessutom en fantastiskt bra person, säger Pontus Gustafsson.

I dagsläget är ingen ny spelare på ingång i truppen. Av den enkla anledningen att klubben just nu inte funnit ett alternativ som väsentligt förbättrar lagets slagkraft.

– Det är inte säkert att vi tar in en ny spelare, men det kan också bli så att vi gör det. Vi avvaktar en period när det är tätt med matcher och fortsätter att scanna av marknaden, säger Pontus Gustafsson.

Mer läsning

Annons