Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvåmålsskytten: "Klart att det var ett rån"

Med ett par minuter kvar drog de på sig rånarluvorna - och stal en poäng i Behrn arena.- Det här händer inte igen, säger tvåmålsskytten Henrik Eriksson

Annons

Djurgården hade en uppförsbacke som mer liknade en vägg. 1-4, och klockan tickade ner mot två minuter kvar av matchen mot Örebro Hockey.

- Klart att det såg mörkt ut, och det var väl ingen som trodde att vi skulle kunna ta poäng i det läget. Men vi har en grym lagmoral, ger aldrig upp. Och nu fick vi en ruskig utdelning, säger Henrik Eriksson.

Han gjorde själv två av de tre målen inom 80 sekunder som tog gästerna från 1-4 till 4-4. Och han erkänner sig skyldig till rån. Ett överlagt sånt.

- Klart att det var ett rån. Men vi gick verkligen för det när vi fick den första reduceringen.

Eriksson kom i vägen för Mattias Guters vådapuck mot kassen, och den studsade in. Varpå Mikael Samuelsson snärtade in 3-4 i näst sista minuten.

I sista minuten gick hemmamålvakten Julius Hudacek ut bakom egen kasse och stoppade en puck i rundeln. Gled sedan tillbaka in i buren, samtidigt som Johan Motin rensade den längs sargen i gapet på Eriksson.

- Jag bara skickade in den på mål, och den gick rakt in, säger Eriksson.

- Vi sa faktiskt i pausen inför tredje att vi skulle ta med oss rånarluvorna ut och stjäla med oss en poäng. Men som det utvecklade sig var det mer än man kunde förvänta sig. Vi var utspelade i första perioden, lite bättre med i andra, men när de gör 4-1 i tredje var det riktigt tungt. Killarna visade en fantastisk moral och gav allt i slutet, säger tränaren Hans Särkijärvi.

Örebros assisterande tränare Håkan Åhlund hade ingen förklaring till kollapsen. Valde att i stället ge motståndaren kredd för slutforceringen.

- Hatten av för Djurgårdens moral, som kombinerad med en hel hög tur gav dem en poäng i kväll. 4-3-målet är snyggt, de andra två rena tillfälligheter. Men de är där och slänger in allt de har, och får utdelning, säger Åhlund.

- Vi spelar väldigt bra hockey i 58 minuter, och det var ändå skönt att killarna kunde ta sig samman och gå ut och avgöra i förlängningen. Det hade känts betydligt värre om vi förlorat, säger Åhlund.

Lagkaptenen i Örebro, Henrik Löwdahl, avstod sista perioden med känningar av en gammal kompressionsskada i bålen. Han klev av som en ren försiktighetsåtgärd då han kände att han inte kunde gå för fullt, och det ska inte vara någon fara för nästa match, på torsdag i Växjö.

Mer läsning

Annons