Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utlånad duo tillbaka efter jul

Utlåningen till Djurgården är över till jul. Sedan ska Robin Dahlström och Bobbo Petersson konkurrera om platser i Örebros SHL-lag igen.

Annons

- Båda är tillbaka i träning med oss från och med juldagen, säger Örebro Hockeys general manager Pontus Gustafsson.

Backen Bobbo Petersson kommer med stor sannolikhet att spela två matcher till med Djurgården innan dess. I European Trophy, där den allsvenska klubben tidigt i höstas överraskande vann sin grupp efter sex segrar på åtta matcher och nu ska spela i en slutspelsgrupp mot Jyp Jyväskylä och Luleå i Berlin.

- Bobbo måste få dispens för att få spela turneringen, men jag tror att det är en formalitet. Vi har i alla fall sagt ja till hans medverkan för Djurgården, säger Gustafsson.

Den unge backen hade svårt att ta plats i Örebro under hösten, och har fått nyttig speltid i Djurgården. I lördags var han tillbaka i Örebro mot Färjestad då Daniel Sondell var skadad. Petersson gjorde en riktigt bra match och svarade för 2-1-målet i 3-2-segern.

Norrmannen Robin Dahlström har fått möjlighet att hitta matchform i Djurgården efter en jobbig fotskada. Nu är forwarden tillbaka och ska konkurrera om en plats i Örebro. Men först väntar landslagsuppdrag. Norge möter Schweiz och Slovakien/Vitryssland i en turnering i Arosa i helgen.

Djurgårdens tränare Tony Zabel har utrryckt en önskan om att få behålla både Bobbo Petersson och Robin Dahlström säsongen ut. Det är dock inte aktuellt.

- Vi ser naturligtvis först och främst till vad som är bäst för Örebro Hockey och för spelarna. Att de spelat för Djurgården den senaste tiden har varit bra för alla inblandade, men från nästa vecka är både Robin och Bobbo med oss, säger Pontus Gustafsson.

Mer läsning

Annons