Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varnar – för hårdträning: "Kan ramla ned i källaren"

Åtta man borta i går. Men nu börjar Örebro Hockeys skadeläge ljusna. Redan den här veckan kan flera skadade stjärnor vara tillbaka i spel.

Annons
Roland Sätterman.

Ja, lite ljusnade det redan inför Färjestadsmatchen. Johan Wiklander gjorde comeback efter att ha missat fyra matcher, och Henrik Löwdahl och Viktor Ekbom, som missade lördagens match, var också de tillbaka, liksom Thomas Enström som stod över måndagsträningen på grund av känning i en fot.

Men fortfarande saknas, även borträknat Marko Anttila, Johan Adolfsson och Robin Olsson som inte kommer spela mer i år, axelskadade Emil Kåberg, benskadade Conny Strömberg, axelskadade Jared Aulin, ryggskadade Martin Johansson och Robin Dahlström, som åter vilades efter en smäll han fick mot Frölunda. Kåberg går för fullt på träningarna, men Strömberg ligger närmast spel.

– Ja, Conny ligger närmast till hands. Vi får se i morgon (läs: i dag), han kanske kan spela redan på torsdag. Sedan kanske vi har ytterligare någon tillbaka på lördag, säger Örebros assisterande tränare Roland Sätterman.

Troligast i sådana fall Kåberg och Dahlström gör comeback. Men alla fem korttidsskadade spelarna ska vara tillbaka till kvalserien, som drar igång den 17 mars.

– Vi tar alla skador dag för dag i det här läget, säger Sätterman.

Även veteranbacken Christoffer Norgren var utanför truppen mot Färjestad, men det berodde inte på skada. Han var helt enkelt petad när Örebro hade åtta backar tillgängliga.

Örebro blev klart för

   kvalserien i lördags och fick då över två veckor på sig för förberedelser. Men någon nedträning för att hitta ny formtopp är det inte tal om.

– Det är svårt att gå på hårt inför en kvalserie eftersom matcherna kommer jäkligt tätt. Går man på för hårt och ramlar ned i källaren är det inte säkert att man kommer tillbaka. Det är en balansfråga, man får checka av med grabbarna hela tiden, säger Sätterman.

– Men det är klart att när många spelare är på väg tillbaka från skador så blir det en konkurrenssituation och det leder naturligt till tuffare träningar.

Tisdagskvällens spelmässiga insats lämnade en del i övrigt att önska, åtminstone i den första perioden. Men det handlade inte om fysiska utan snarare om psykologiska faktorer.

– Vi har pratat om de här tre matcherna, att vi måste mobilisera kraft och vara proffesionella, spela fullt ut. Men i dag såg det inledningsvis kanske inte ut som vi gjorde det, säger Sätterman.

– Hockey är en sådan sport där det är svårt om man inte är fullt påkopplad. Vi gick bort oss i början med någon markeringsmiss och någon dum utvisning och blev omedelbart straffade. Sedan kom vi in i matchen bättre och ”Henke” (Henrik Lundberg) fick växa in i den. Både han och Wentzel (Färjestadsmålvakten Fredrik Pettersson-Wentzel) gjorde det bra, för ser man till lägena kunde matchen lika gärna slutat 8–6. Ser vi fram mot kvalserien måste vi bli hetare framför mål, få in folk på kassen, vinna andrapuckar och jobba på returer. Vi hade bra passningsspel, men det blev för få skott.

Läs mycket mer om matchen i onsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons