Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viksten: "En riktigt skön islossning"

Längtan efter mål har varit frustrerande. Mot Modo kom plötsligt fem. Och tre viktiga poäng via 5-2.

Annons

- Klart att det var bra och väldigt skönt att vi fick göra lite mål. Det blev en islossning, och jag hoppas att det gör att vi kan släppa det där med målskytte nu och låta det fortsätta, säger Daniel Viksten.

Den unge Örebro-forwarden bidrog starkt till att Örebro Hockey på två dagar tog fem poäng. Enda spelmålet mot Djurgården på fredagkvällen, 2-0-målet på lördagen mot Modo. Och på det såg han till att ordna ett straffslag i andra perioden, som Martin Johansson gjorde det bästa av och sköt 3-1.

Jared Aulin tryckte in 1-0 till Örebro i powerplay, fick tomt mål på Henrik Löwdahls fina passning.

Viksten följde upp med 2-0 i nästa powerplay redan i första perioden, smällde in en retur sedan Jakub Krejcik skjutit från blå.

Just den typen av "enkla" mål som många efterlyst av Örebro?

- Ja, lite av ett skitmål. Bra skymning av Wiklander, och så damp pucken ned framför mig med tomt mål. Det är viktigt att vi gör den sortens mål också, och väldigt skönt att vi fick utdelning i powerplay, säger Daniel Viksten.

Som tyckte att Örebro sedan hade ganska god kontroll på matchen.

- Ja, alltså, Modo hade några bra  minuter i andra perioder innan vi fick 3-1. Och lite onödigt var det kanske att släppa in 4-2, vi blev lite passiva där i tredje perioden. Men som helhet tycker jag ändå att vi hade bra kontroll hela vägen.

Daniel Viksten har själv gjort sig känd som en säker straffskytt. Nu blev han upphakad i friläge med strffslag som följd i andra perioden, men valde att släppa den till kedjekompisen Martin Johansson.

- Kenta (tränare Johansson) frågade om jag ville ta den. Men jag var lite trött efter ett långt byte och rushen som gav straff, så jag tyckte att det var bättre att Martin tog den. Jag vet att han är en bra straffskytt.

Fast han har bara slagit en förut i år, den avgörande mot Djurgården?

- Jo, men jag har sett vad han kan förr, när vi spelade i Mora tillsammans, så jag var inte orolig...

Rätt tänkt, visade det sig. Johansson gjorde precis som mot Djurgården, åkte fram och snärtade in ett räjält skott på plockhandssidan utan större chans för Linus Ullmark i målet.

Med segern är nu Örebro, på femte plats, tolv poäng före Modo som ligger näst sist i tabellen. Och tränaren Kenta Johansson deklarerade i går att målet fortfarande är att undvika att behöva kvala för att få stanna i SHL. På det sättet var segern mot Modo av ytterligare vikt.

Mer läsning

Annons