Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-backen petad: "Han behöver träna"

Örebros tjeckiske VM-back Jakub Krejcik saknades i SHL-premiären. Förklaringen?- Han behöver träna, säger tränaren Kenta Johansson

Annons

När Örebro satte sig på flyget till Örnsköldsvik för årets SHL-premiär fattades tre ordinarie spelare. Jared Aulin är ännu kvar i Kanada av skattetekniska skäl, Thomas Enström har fotproblem och spetsvärvningen Jakub Krejcik var helt enkelt petad.

Efter segern mot Modo förklarade tränaren Kenta Johansson orsaken.

- Han var kvar hemma i Örebro och tränade lite.

Krejcik är alltså inte skadad?

- Nej, tränar. Han behöver få upp lite av varje.

Örebrotränaren var förstås nöjd med att kunna lämna Fjällräven center med tre poäng.

- Det var kul att få vinna en premiärmatch borta. Det är inte alltid man får göra det. Jag hoppas vi kan bygga vidare, det är ju några matcher kvar.

Första perioden var mållös. I den andra drog Örebro på sig tre raka utvisningar.

- Det tror jag var lite nyckeln till att vi kunde komma in i matchen, säger Kenta Johansson.

Hemmalaget fick även en straff. Men Julius Hudacek räddade Victor Olofssons försök med högra benskyddet. Örebro kunde sedan gå till pausvila med en 2-1-ledning.

- I sista var det lite hugget som stucket. Men jag tycker vi spelar av matchen på ett bra sätt. De har ett par chanser som ”Julle” reder ut på ett bra sätt.

Kenta Johansson plussade för lagets arbetsinsats och lite för amerikanen Derek Ryan som gjorde säsongens första Örebromål.

- Kul att se Derek Ryan. Jag tycker han tog ett väldigt stort ansvar. Trots sin litenhet använder han skallen på ett smart sätt. Han vinner mycket tekningar i egen zon och får även göra ett viktigt mål när han petar in en retur.

Målvakten Julius Hudacek känner han sedan sin tid som tränare i Frölunda. Nu gjorde slovaken debut i Örebromålet och släppte bara in ett av 32 avslut.

- Han gör en bra match. Det är bara att hoppas han är bra i nästa också, säger Kenta Johansson på sitt lugna vis.

Mer läsning

Annons