Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallace lämnar Örebro Hockey

Amerikanen Tim Wallace avslutar sin tid i Örebro Hockey.

Annons

Örebro Hockey meddelar nu att Tim Wallace lämnar klubben i förtid. Och att det är en besvikelse att forwarden inte fått ut mera poängmässigt framåt den här säsongen. På 27 omgångar har Tim Wallace svarat för åtta poäng, tre mål och fem assist.

– Det är såklart mycket tråkigt när ett kontrakt bryts innan avtalstidens utgång, och måste ses som ett misslyckande för båda parter. Tim var tänkt som en ledande spelare och har tyvärr inte varit det denna säsong, säger Pontus Gustafsson, general manager för Örebro Hockey.

En uppgörelse har gjort med SHL-konkurrenten Brynäs som lånar Tim Wallace resten av säsongen.

– När en spelare som är tänkt att vara ledande inte är det så är det inte bra varken för klubben eller spelaren. Vi har noga övervägt alternativen och när Brynäs ville låna honom tror vi att det är det bästa för båda parter, säger Pontus Gustafsson.

Tim Wallace lämnar Örebro och ansluter till Brynäs direkt. Men han kommer inte att spela på lördag när Örebro gästar Gavlerinken för den sista matchen före juluppehållet.

Därmed har alla i den nordamerikanska trio som Örebro värvade inför SHL-debuten förra säsongen lämnat klubben. Redan ifjol bröts kontrakten med Justin DiBenedetto och Ben Walter.

Förra säsongen svarade Tim Wallace för 32 poäng, 15 mål och 17 assist, i grundserien och ytterligare sex poäng i kvalserien.

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén är belåten med värvningen:

- Vi är väldigt nöjda med att få Tim Wallace till Brynäs IF. Han är en NHL-meriter forward som jag tror kommer att passa väldigt bra in i vårt lag just nu, säger han i ett pressmeddelande.

På frågan om Örebro kommer att ersätta luckan efter Wallace svarar Pontus Gustafsson så här:

– Vi letar kontinuerligt efter spelare som skulle kunna passa hos oss, i och med utlåningen så öppnas det naturligtvis för att ta in en ny spelare men inget finns att berätta i dagsläget.

I morgon torsdag möter Örebro Frölunda hemma i Behrn arena.

Läs mer om brytningen med Tim Wallace och förhands inför matchen mot Frölunda i torsdagens NA, papperstidningen eller genom att köpa e-tidningen här intill.

Mer läsning

Annons