Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SHRA Lindesberg utbildar i Karlskoga

Det blir två dragracingtävlingar på hemmaplan, och dessutom kommer SHRA Lindesberg att arrangera evenemang på Karlskoga flygplats. – Det är i utbildningssyfte, berättar klubbordföranden Mikael Blomberg.

Annons

LINDESBERG. SHRA Lindesberg har gedigen erfarenhet av att arrangera tävlingar, på hemmaplan men även annorstädes, och samverkan med Karlskoga handlar om att Lindesbergsklubben står för tävlingsarrangemanget på flygplatsen samtidigt som lokala för- mågor i Karlskoga lärs upp.

– Vi träffas i morgon (läs idag tisdag) för att diskutera upplägget, berättar Blomberg. Karlskoga, men även Tibro som hört av sig med liknande önskan om samverkan, har inte några egna dragracingklubbar och tanken är att Lindeklubben ska vara någon slags mentor i uppbyggandet av sådana. – Vi står för kunskapen och grundläggande personal och så får de vara med och lära sig och se hur det fungerar, säger Blomberg. Denna samverkan betyder på inga vis att det kommer bli tyst på rakan i Lindesberg. – Nej, vårtävlingen och Linde Open släpper vi aldrig. I år är det 30:e gången för Linde Open och på det ska vi lägga så mycket krut vi bara kan, försäkrar Blomberg.