Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siktade mot SM-guld – körde i diket direkt

Eddie Hörbing siktar mot SM-guld. Men i första deltävlingen körde han i diket redan på andra sträckan. Här är alla lokala resultat från årets första SM-rallyt.

Annons

Karlskogingen Eddie Hörbing, som kör för Laxå MK, fick alltså rejäla problem redan från start i årets allra första SM-rally.

52-åringen, som år efter år oförtrutet fortsätter jaga karriärens första SM-guld i tyngsta SM-klassen, körde fast redan på andra sträckan av Vinterpokalen i Sandviken.

– Vi blev stående i en snövall och det tog en timme innan vi kom loss. Vi fick starta om och tappade bara på det nio minuter. Vi fortsatte bara för att få med oss några poäng. Man får ju dra bort den sämsta tävlingen och det är litet tråkigt att det skulle bli den första. Det här är jag inte nöjd med, säger Hörbing till nwt.se.

Hörbing, som den här gången körde med kartläsaren Bo Holmstrand, Kullinge MS, rullade i mål som sjua, tio minuter bakom segrande VM-förararen Pontus Tidemand.

"Legat nedbäddad"

Ännu värre gick det för den regerande 18:e-faldige SM-mästaren Mats Jonsson, med Lindesbergsbon Johnny Johansson som trogen kartläsare. De kom inte ens till start.

– Jag har legat nerbäddad hela helgen med feber och hosta. Det var ingen chans att ge sig iväg i torsdags. Inte den starten på SM som jag hoppats på, det var skit, säger Jonsson till Värmlands Folkblad. 

Degerfors RC:s Johan Carlsson och Johan Lövgren tog hem JSM-klassen med 45 sekunders marginal ned till tvåan, Göteborg MF:s Mattias Adielsson.

Firma Carlsson och Lövgren är regerande mästare i JSM och tog dessutom silver i senior-SM för trimmade tvåhjulsdrivna bilar i fjol. I seniorklassen slutade de nu på fjärdeplats, drygt fem sekunder från pallen och 37 från segrande Tobias Söderqvist, Årsunda. I samma klass tvingades MK Rans Jonas Johansen bryta på tredj esträckan.

– Jo, jag är väl nöjd. Vi vann ju JSM och vi var fem sekunder från pallen i tvåhjulsdrivna klassen. På pallen där och jag hade varit riktigt nöjd. Skönt att hänga med i alla fall och så här bra med har vi aldrig tidigare varit på vintern, säger Carlsson till nwt.se.

Jirvelius slog Jirvelius

I lättaste klassen, otrimmat tvåhjulsdrivet, har SMK Örebros Mattias Jirvelius ett SM-brons att försvara. I premiären fick han och kartläsaren Erik Gustavsson, SMK Linde, dock nöja sig med en sjätteplats, en dryg minut från pallen. Mattias höll i varje fall brorsan Mikael Jirvelius, Fjugesta MS, bakom sig med 2,7 sekunders marginal.

Årets SM-rally består av sex deltävlingar. Nästa körs är Östersund Winter Rally som körs 22-23 februari.