Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siktar på en ökning upp mot 15 procent

Ökat antal turister och en ny yta för spontanidrott varje år. Det och mycket mer finns med i kultur- och fritidsförvaltningens mål framöver.

Annons

Det har tidigare efterlysts en ökad tydlighet för kultur- och fritidsförvaltingens verksamhet, bland annat i samband med att kommunledningen avsatte kultur- och fritidschefen Lennart Mehle.

Vid senaste nämndmötet beslutades det om en rad övergripande mål inom flera olika områden, som ska gälla i tre år framåt. Här intill finns några av de mest konkreta sakerna.

– Det ska bli tydligare nu utåt mot allmänheten vad vi strävar efter i vårt arbete, säger Björn Eriksson, (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Satsning på turism sker på flera sätt. Ett mål är att antalet turister som besöker Kumla ska öka upp emot 15 procent jämfört med i dag.

– Med tanke på den marknadsföring vi nu får med bland annat utmärkelsen för Konst på hög så borde vi kunna dra hit fler turister. Så har vi ju också snart ett nytt bad och ny sjöpark, påpekar Björn Eriksson.

Kvalitetssäkring

Till turistsatsningen hör även en utveckling och kvalitetssäkring av de guidningar som redan sedan tidigare sker vid besöksmål som till exempel museer och Konst på hög. Ett arvode på 350 kronor plus sociala avgifter kommer nu att betalas ut till alla som guidar.

– Bra att vi får ordning på det här. Tidigare har vi haft både de som guidar ideellt och de som tar betalt för det. Nu blir det lika för alla och alla får samma betalt, säger Björn Eriksson.

Käppar i hjulet

Verkligheten kan dock sätta käppar i hjulet för de uppställda målen: förvaltningen skriver att de vill prioritera barn- och ungdomsgrupper när de ger bidrag till föreningar- men samtidigt sänks årets bidrag till ungdomsföreningar med 50 000 kronor.

– Vi har inte mer pengar än vad vi har, så är det tyvärr. Men jämfört med andra kommuner är det en liten neddragning, säger Björn Eriksson.

I måndagens NA: se de mål som kultur- och fritid ska arbeta mot

Annons