Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silver och brons för länet – efter drama

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Karolina Arvidson såg länge ut att ta guld på SM-veckan i bänkpress. Men hon blev passerad på sista försöket med minsta möjliga marginal. 

Karolina Arvidson var ett av de riktigt stora lokala guldhoppen inför SM-veckan, och under söndagen intog hon Idrottshusets äldre del för att tävla i 63-kilosklassen i bänkpress. 

Det blev en riktig succé. Arvidson, tävlandes för Örebro KK, tog 130 kilo i det tredje och sista lyftet. Ett nytt svenskt rekord. Josephine Werngren, Sundbybergs BK, bräckte dock den noteringen genom att ta 130,5 kilo i sitt sista försök, och snodde följaktligen åt sig SM-guldet. 

– Det var lite snöpligt. Jag trodde att det skulle räcka med ett nytt svenskt rekord, men tyvärr gjorde det inte det, säger Arvidson om silverplatsen. 

Silver för Arvidson, medan Emma Johansson, som representerar Nora AK, fixade en bronsmedalj i just 63-kilosklassen. Hon tog 115 kilo, något som är en ny svensk toppnotering på juniornivå. 

– Jag är jättenöjd med en bronsplats. Jag visste att de två som hamnade före mig i princip var omöjliga, säger 18-åriga Emma Johansson.

I damernas 84-kilosklass tävlade Noras Pörni Berglind. Hon blev dock utan medalj efter att ha slutat fyra. Berglinds bästa lyft landade på 95 kilo. 

Läs mycket mer om bänkpressen i måndagens NA, papperstidningen eller köp som e-tidning här intill på måndagen.