Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Simma lugnt med Loppholmsprojektet!

Några av dom politiska partierna i Lindesbergs kommun, M, Kd och L föreslår i en motion till Kommunfullmäktige att det satsas drygt 6 miljoner kronor på muddring och ombyggnad etcetera för att åter skapa en badplats vid Loppholmarna.

Att platsen är fantastisk för ett utomhusbad råder det inget tvivel om! Knappast någon, vare sig politiker eller medborgare skulle motsätta sig denna önskedröm om bara vattenkvaliteten kunde säkras.

Kanske inte alla vet att där Loppholmarna ligger var tidigare en gammal sopstation, ingen vet vad som döljer sig under fyllningsmassorna som lades dit på 60 -talet. Alla försök hittills har inte gett en acceptabel (godkänd) vattenkvalite!

Och med tanke på förutsättningarna tillhör jag dem som tvivlar på att det räcker med föreslagna åtgärder. Muddring för mångmiljonbelopp riskerar att vara bortkastade pengar!

Att muddra för att öka sjödjupet och på så sätt få till en större mängd vatten på platsen är inte tillräckligt för att säkra kvalitén. Inflödet, mängden vatten som rinner genom ån kan man bara marginellt påverka och är det som huvudsakligen avgör vattnets kvalitet.

Sedan en tid har vi fått ett – om än litet – men fint bad vid gamla Strandskolan! Genom att satsa pengarna på nått eller några fler sådana mindre bad runt sjön kan behovet av utomhusbad i Lindesberg täckas.

På Loppholmarna borde man i stället satsa på att anlägga en plaskdamm med ett djup lämpligt för mindre barn. Med några duschar och omklädningsrum kan platsen bli en oas för solbadande barnfamiljer och andra!

Bjarne Lind

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel