Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista bussen ställdes in – utan besked

Annons

Örebro Varför ställer länstrafiken in sina bussar? Nu kväll stod vi, cirka 20 personer i olika åldrar på resecentrum och väntade på bussen 701 till Kumla som skulle avgå kl 23:35. När klockan var 23:47 försvann bussavgången ifrån den digitala tavlan och inte heller den sista bussen 01:35 stod med. Det slutade med att folk fick bli hämtade och några delade en taxi. Länstrafiken gick inte att ringa då deras kundtelefon stänger kl 17.

Hur kan man bara ställa in de två sista bussarna för dygnet utan någon form av information i förväg?

”Madeleine”

Örebro

... föraren ombord på bussen hotades av två resenärer.

Svar direkt:

Jag förstår att det skapade problem för er när ni inte kunde resa med bussen som planerat. Att avgångarna inte avgick som dem skulle orsakades av en incident där föraren ombord på bussen hotades av två resenärer. Polis tillkallades och därmed kunde bussen samt avgången därefter inte längre köras. Eftersom det inte fanns någon annan ledig buss ställdes avgångarna in.

Länstrafikens resevillkor ger dig som resenär rätt till förseningsersättning om bussen inte kommer eller är mer än 20 minuter försenad till sin slutdestination. Du som resenär ska inte behöva bli stående när en buss inte kommer och kan därför få ersättning om du tar dig vidare på din resa med annat likvärdigt färdmedel som till exempel bil eller taxi. Du kan ansöka om förseningsersättning på Länstrafikens webbplats lanstrafiken.se.

Fredrik Eliasson

kollektivtrafikchef, Länstrafiken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel