Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista chansen att anmäla luciakandidater

I morgon fredag är sista anmälningsdag för att vara med i lottningen om att bli Berglagens Lucia 2013. Hittills har intresset varit svalt.

– Det är dåligt gensvar än så länge, men kanske är det för att ungdomarna tycker att det är bökigt med vårt anmälningsformulär, funderar luciageneralen Lalle Lundin.

Nu försöker han därmed locka till anmälningar via e-post i hopp om att få in förslag på flickor som kan sprida sång och värme runt om i Ljusnarsberg och Lindesberg.

För att vara med ska man vara boende i någon av de båda kommunerna och ha fyllt sexton år. Så snart det står klart vilka sju som ska gå i tåget kommer dessa börja öva på sin luciarepertar tillsammans med musikläraren Anna Janson. Vem som får bära ljuskronan avgör sedan lotten under lucialottningen som äger rum på skyltsöndagen i Lindesberg.

Bergslagens lucia

I år blir det 71:a året som Bergslagens lucia ska utses.

Sedan början av 90-talet är det Lions i Lindesberg som står bakom arrangemanget.

När anmälningstiden gått ut kallas de nominerade till intervju och sångprov.

Sedan 2007 lottas vilken av de sju utvalda som får bära ljuskronan. Dessförinnan avgjordes det genom röstning.

Kandidater anmäls till Lions, per vanligt brev eller e-post till [email protected]

Skicka med foto i anmälan.