Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sitter hellre på bänken i ÖSK än i Djurgården"

Patrik Haginge har fått beskedet av Djurgården att se sig om efter en ny arbetsgivare. Nu öppnar han dörren för en återkomst till ÖSK.
– Jag sitter hellre på bänken i ÖSK än i Djurgården, säger Haginge till NA.

Sommaren 2008 lämnade Örebro-sonen Patrik Haginge ÖSK för Djurgården där det totalt har blivit 39 allsvenska matcher varav sex från start i år.

Nu verkar det dock som att Haginges tid i Djurgården är på väg mot sitt slut.

Är inte förstavalet

För NA berättar han om beskedet som han fått av klubbens sportchef Stefan Alvén.

– Han sa att de främst ser mig som högerback och att jag inte är förstavalet där. Så om det kommer ett bud är de villiga att släppa mig, säger Haginge, och fortsätter:

– De erbjöd först en klubb i superettan att låna mig säsongen ut, men det sa jag nej till. Jag har betydligt högre målsättning än så och vill spela i allsvenskan.

Med facit i hand har tiden i Djurgården inte blivit vad den 25-årige försvararen hade hoppats på. Nu är siktet inställt på att hitta en ny klubbadress och ÖSK är då ett givet alternativ.

"Är absolut intresserad"

– Hör de av sig är jag absolut intresserad. Jag har inget emot att komma hem till Örebro och sitter hellre på bänken i ÖSK än i Djurgården. Fast än så länge har jag inget konkret anbud att ta ställning till, säger Haginge.

ÖSK förlängde nyligen kontraktet med mittbacken Magnus Wikström, och sportchefen Lennart Sjögren menar bestämt att det först och främst är offensiv förstärkning som klubben letar i sommar.

– Vi har tre bra mittbackar just nu plus en fjärde i skadade Oskar Johansson. Det skulle i så fall vara om vi ska lägga grunden för 2011. Fast det är inte aktuellt just nu, även om Haginge är en väldigt bra fotbollsspelare, säger Sjögren.

– Det är inte lätt att ta plats i dagens ÖSK. Men jag känner att jag kan konkurrera på fler positioner än i försvaret. Jag har till exempel spelat en del på mittfältet och har trivts med det, avslutar Patrik Haginge.

Fakta: Patrik Haginge

Ålder: 25

Längd: 183 cm

Vikt: 75 kg

Kontrakt i Djurgården: Går ut december 2011

Moderklubb: Mellringe-Ekers IF

Aktuell: Fått besked av Djurgården att han inte är klubbens förstaval. Öppnar för en flytt tillbaka till ÖSK.