Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Situationen är direkt farlig”

Bussar och lastbilar blandas med gående och cyklister på gatan vid Ullavi aktivitetscenter. Många av dem är funktionsnedsatta, och har svårt att bete sig rätt i trafiken. En utfart från bussgaraget direkt på Vretstorpsvägen skulle lösa en del av problemet.

Trafiksituationen vid Ullavi aktivitetscenter är direkt farlig, tycker personalen. De som är där på dagarna har funktionsnedsättningar av olika slag. En del åker permobil, andra går med rollator, och vissa kan inte skilja på höger och vänster.

Bussar och tung trafik

På gatan utanför kör bussarna från Weidermans bussgarage, och tung trafik till och från Rejmes.

– Inget ont om busschaufförerna, de är jätteduktiga och tar hänsyn, påpekar Göran Eklind, som jobbar på Ullavi, och vill att något görs innan en olycka inträffar.

Fler och större bussar

När Ullavi startade hade Weidermans åtta bussar i Askersund. Nu är de 15, och av ett större format.

För att öka säkerheten något har personalen på Aktivitetscentret låst en grind, som ligger precis vid utfarten från bussgarageområdet.

Men det krävs större åtgärder, och det är Ullavi-personalen överens om med Weidermans.

Mats Kjellén, som är ansvarig för bussgaraget, förespråkar ett det byggs en utfart direkt på länsväg 517, det vill säga Vretstorpsvägen.

Det skulle vara ett smidigare sätt att komma ut än att köra via Ullavivägen-Duvnäsvägen, som bussarna gör i dag.

– Det vore skönt att slippa den här kroken, för det är här det är trassligt, säger Mats Kjellén.

Han förklarar att alla chaufförer har fått information om situationen, och instruktioner att ta det lugnt.