Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten Boström lämnar sin amerikanska klubb: ”Funderar vad man ska göra när man blir stor”

Den förre ÖSK-tränaren Sixten Boström står utan jobb. Nyligen meddelade att han att han gjort sitt som assisterande tränare i MLS-laget Columbus Crew.

Det blev totalt två säsonger i den amerikanska proffsligan där Boström, ÖSK-tränare från 2008 till dess att han fick sparken våren 2012, verkade som assisterande tränare till den förre Hammarbytränaren Gregg Berhalter i Columbus Crew.

Två säsonger som varierade kraftigt i resultaten. Det första året slutade med en finalplats där dock Portland Timbers vann med 2–1. Det andra blev betydligt tuffare där Columbus var tredje sämst i hela ligan.

– Jag har haft den lyckan att jag alltid blivit erbjuden uppgifter jag verkligen velat ha, och Columbus var helt perfekt för mig i det här skedet. Jag kom till ett nytt land, en ny serie och fick vara en del av ett tränarteam, säger Boström i en intervju med Yle.Nu söker finländaren nya utmaningar.

– Man går ju och funderar vad man kanske ska börja göra när man blir stor.

Yle: Vad kunde det vara?

– Jag tror jag kommit till ett sånt skede att det mer är själva processen som intresserar mig. Jag tänker inte vilket lag eller vilken nivå det ska vara, utan att det är nånting som verkligen känns intressant och att jag kan lära mig nya saker, och på så sätt bli bättre inom fotbollen.

– Jag går också och tänker om det är dags att bli huvudtränare igen eller om jag på nytt ska vara del av ett team, eller är det kanske andra uppgifter inom fotbollen som kan vara intressanta?

I Columbus fanns även den tidigare ÖSK-spelaren Mohammed Saeid. Han draftades dock nyligen till Minnesota United i den expansionsdraft som gjordes i och med att Minnesota är ett nytt lag i ligan – ett så kallat expansionslag.

LÄS OCKSÅ: Saeid får lämna Columbus – draftad till Minnesota