Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: En poäng ger inget

Kampen var i förgrunden när Halmstad och ÖSK delade poängen på Örjans vall.
- Det blir så när alla har något att spela för i den här serien, säger Sixten Boström.

Han var inte nöjd med det oavgjorda resultatet.

- En poäng ger ingenting i det här systemet. Jag tycker inte om oavgjorda matcher även om en poäng naturligtvis ändå är bättre än noll.

ÖSK var förberett på att Halmstad skulle sälja sig dyrt i jakten på nytt allsvenskt kontrakt.

- Det finns inte ett enda lag som i nuläget bara kan gå ut och spela utan press på sig. Det är otroligt fint för allsvenskan och svensk fotboll samtidigt som det sätter en stor prägel på matchbilderna, säger Sixten Boström.

- Det här var en match med mycket kamp där båda lagen ville vinna.

Trots stort bollinnehav efter Halmstads pigga inledning var ÖSK-tränaren inte helt tillfreds med hur övertaget förvaltades.

- Vårt passningsspel var inte tillräckligt snabbt. Därför skapade vi inte de riktigt vassa chanserna i andra halvlek.

- I första hade vi däremot lägen att göra fler än ett mål. Det hade kunnat punktera matchen.

Utvisningen av Halmstads mittback Tomas Zvirgzdauskas förändrade förutsättningarna på slutet. HBK-tränaren Lasse Jacobsson konstaterade uppriktigt:

- Det var en solklar utvisning. Men den räddade en poäng till oss. Därför var det förmodligen bättre för oss än ÖSK.

- Absolut, fyllde Sixten Boström i.

Vad säger du om straffsituationen när Marcus Astvald gick omkull?

- Jag ser han falla. Men inte hur det gick till. Därför är det omöjligt för mig att kommentera innan jag sett bilder på situationen.

Å andra sidan fanns det ett läge i första halvlek när Halmstads anfallare Sise i straffområdet skarvade en boll på Nordin Gerzics arm som ÖSK-mittfältaren höll intill kroppen.

- Jo, den tar på armen. Men om det ska vara straff eller inte kan jag ändå inte avgöra. Handsregeln är den absolut svåraste i svensk fotboll att få klarhet i, säger Sixten Boström.

Halmstads tränare Lasse Jacobsson var extra belåten med en detalj i hemmalagets spel:

- Vårt aggressiva mittfält tog bort Nordin Gerzic och förhindrade att Alejandro Bedoya fick bollar i fart. Det var en nyckel till vår framgång. Och i det tabelläge vi hamnat i är varje poäng viktig, säger han.