Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: "Ett steg framåt"

Ny förlust mot Elfsborg. Men efteråt ville ÖSK-tränaren lyfta fram de positiva bitarna:
- Spelmässigt var det ett stort steg framåt för oss, säger Sixten Boström.

Det han främst gillade var den gedigna laginsatsen.

- Vi var klart mer taggade nu än senast. Det var ett ÖSK som ville mycket. Alla kämpade och jobbade för varandra som ett lag, säger Sixten Boström

- Vi hade också en del målchanser men tyvärr går bollen inte vår väg.

Han gjorde bara ett enda byte. Josef Ibrahim ersatte Robin Staaf med sju minuter kvar.

- Vi var på gång hela andra halvlek och hade bra tryck på Elfsborg. Jag såg att alla spelare var med i matchen. Det var viktigt att de som var på planen fick med sig den känslan, den kan vi bygga vidare på, motiverar han.

För ÖSK-tränaren kom kapningen av Paulinho i 70:e minuten att bli avgörande för slutet av matchen.

- Elfsborg gjorde helt rätt som kapade vår spelare. På så sätt fick de ett långt stopp och kunde pusta ut. Efter det uppehållet kom Elfsborg in i halvleken.

Fyra raka förluster och inte en seger på fem omgångar. Är det kris i ÖSK?

- Du får tycka vad du vill. För oss är det viktigaste att vi börjar jobba från grunden igen. Vi kan bara fokusera på att det ska vända, helst redan i nästa match.

Hur känns det att Europaspelet kommer nu på torsdag?- Det här var ett bra genrep. Om vi kan fortsätta höja oss kan det bli riktigt bra mot Sarajevo. I det här läget är det nästan skönt att vi får chansen att hitta vårt spel i Europa. Men det är klart att några färre skador hade underlättat, säger Sixten Boström och syftar på frånvaron av Andreas Haddad, Patrik Anttonen och William Atashkadeh.

Dessutom gör han ett tillägg:

- Jag hoppas många ÖSK-supportrar sluter upp på torsdag. Jag vill inte uppleva att vi har två bortamatcher, säger Boström väl medveten att det kan komma många bosnier till Behrn arena.