Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten fortfarande anställd

Sixten Boström är fortsatt anställd av ÖSK.
Men saker kan vara på väg att hända.

Den 8 juni meddelade ÖSK att Per-Ola Ljung blev ny huvudtränare för den allsvenska jumbon. Dagen efter hölls en presskonferens där Ljung presenterades. Samtidigt meddelades det att den tidigare huvudtränaren Sixten Boström fortsatt var anställd.

Exakt en månad senare står Boström fortfarande uppsatt på ÖSK:s officiella hemsida, med titeln "tränare". 

Och vd Jan Karlsson bekräftar att Boström fortfarande är anställd av ÖSK Fotboll.

- Ja, det är han. Det har inte hänt någon mellan oss som parter. Men om ni återkommer i mitten av nästa vecka så kanske det har hänt något, säger Karlsson.

Väntar på beslut från kammarrätten

Karlsson meddelar också att ÖSK fortfarande väntar på beslut från kammarrätten i Göteborg gällande betalningen av polisnotorna för bevakningen av lagets allsvenska hemmamatcher 2011 och 2012. För ÖSK:s del handlar det om uppskattningsvis 400 000 kronor per år.

I slutet av mars överklagade ÖSK förvaltningsrättens beslut, men än så länge är det tyst.

 - Vi har inte fått någon feedback tillbaka. De har väl semester som alla andra, säger Karlsson.

Från och med i fjol blev allsvenska klubbar som är bolagiserade tvungna att betala för polisbevakningen på hemmamatcherna. Då fanns det dock med en rabatt. Den 1 juli i år upphörde dock rabatten och för drabbade klubbar kan det innebära stora kostnader. Än så länge har alltså ÖSK överklagat, men Jan Karlsson erkänner att han är orolig om det skulle bli ett negativt beslut.

- Ja, vi är oroade om det blir en dom att vi ska betala för polisnotorna. Vi kämpar med näbbar och klor för att så inte ska bli fallet. Vi driver inte bara frågan utifrån vårt perspektiv, vi gör det även för svensk elitfotbolls perspektiv, säger han.