Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: Jag har inte hört något från ÖSK-ledningen

På måndag återupptar ÖSK träningen efter två och en halv veckas ledighet. I Helsingfors sitter tränaren Sixten Boström med tystnad ekande i öronen.

– Jag har inte hört något från någon i ledningen den senaste veckan, och räknar med att infinna mig för träning på måndag om jag inte hör något annat, säger Boström.

Att ÖSK söker av tränarmarknaden är en illa dold hemlighet. Exempelvis har Roland Nilsson bekräftat för NA att han fått frågan, men tackat nej.

Men Sixten Boström är inte informerad.

Åtminstone inte av sin arbetsgivare.

– Jag hör och läser om vad som händer, men har inte fått någon information alls från klubbledningen. Jan Karlsson ringde dagen efter mötet de hade förra måndagen. Men att de letar efter en annan tränare är inget de sagt till mig, konstaterar Boström.

”Finns inga mellanting”– Jag skulle önska att de kunde informera mig direkt om vad som händer, så att jag slipper få veta saker från andra håll. Jag tycker att jag är berättigad till det, säger Boström.

ÖSK:s ordförande Björn Åqvist har upprepat sagt att Sixten Boström är klubbens tränare i nuläget.

Samtidigt kontaktas andra tränare.

– Som jag sagt tidigare – antingen har man hundraprocentigt förtroende eller så har man inte förtroende. Det finns inga mellanting, säger Sixten Boström.

Hur ser du på att fortsätta leda laget nu?– Om jag inte hör annat kommer jag att inställa mig för träning på måndag morgon i Örebro. Jag kan inte säga mer än så om framtiden innan jag haft en diskussion med ledningen.

Rykten om LjungI ryktesfloran om vem som kan bli Boströms efterträdare nämns nu Per-Ola Ljung, som i veckan fick sluta som assisterande tränare i Helsingborg, som det hetaste namnet. När NA pratade med Ljung på onsdagen var han väldigt stressad och ville inte svara på några frågor om sin framtid. Inte heller för Helsingborgs Dagblad vill han kommentera om han är aktuell för ÖSK, men säger:

– Jag trivs i nordvästra Skåne, men ska man jobba med fotboll får man vara beredd att flytta på sig.