Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: "Josef har mognat"

Seger i turneringens andra match. Med en helt ny startelva. Då var ÖSK-tränaren mest nöjd med inställningen.
- Alla jobbade ihop, säger Sixten Boström.

Se sammandrag i NA-tv från matchen här!

Den formation som inledde mot HJK kvällen innan vilade när ÖSK på fredagen tog sig an hemmaklubben Seinäjoki. Istället fick flera av de unga spelarna i truppen chansen från start.

Jobbade som ett lag

De tackade genom att vinna med 2-0 och emellanåt briljera med fina tekniska insatser. Framför allt då vänsteryttern Josef Ibrahim.

- Det finns mycket talang i truppen. I dag jobbade alla också som ett lag. När alla inser hur nödvändigt det är kommer den enskilde också att få ut mer av sitt eget spel. Så fungerar fotboll, säger en nöjd Sixten Boström.

- Vi gjorde en jämn och stabil prestation. Vi var kompakta, höll ihop laget och visade bra inställning.

Övervinna trötthet

Han lät de flesta spela alla 90 minuter. Ett medvetet val i en längre strategi.

- Många har svårt så här års att orka 90 minuter i matchtempo. Men det är viktigt att lära sig ta ut allt. Man måste uppmuntra dem att komma över en tröskel, både mentalt och fysiskt. Det har de nytta av längre fram.

I matchen synades provspelaren Mohammed Saied extra noga. Mittfältaren från Forward fick bra kritik efteråt.

- Han gjorde bra ifrån sig. Han är vänsterfotad och kvick i benen. En bra egenskap att ha i laget. Men vi får sätta oss ner när vi kommer hem till Sverige och fundera i lugn och ro på ett beslut, säger Sixten Boström.

Josef Ibrahim visade prov på sin fina teknik längs vänsterkanten.

- Vi vet att han har mycket boll i sig. Nu har Josef också mognat och förstått hur han ska använda sitt spel i en större helhet. När den insikten kommer är jag säker på att hans spel på planen också lyfter, säger Sixten Boström.

Värdefulla minuter för Murad

ÖSK-tränaren bytte in en rekordung Lukman Murad. 15-åringen fick en dryg kvart på sig i sin A-lagsdebut och hade ett par lyckade bollkontakter.

- Jag hade redan innan bestämt att alla som åker med till Finland ska få spela. Det här var ett bra tillfälle, motiverar Sixten Boström.

- Även om han fick kort speltid var de minuter han spelade mycket mer värda än de kanske kan verka utåt. Lukman är här för att se och lära för framtiden.

Finns det någon fara med att släppa fram en 15-åring för tidigt?

- Det kan finnas viss risk. Bara en sån sak som att få uppmärksamhet i media är nytt. Vissa klubbar brukar därför förbjuda talanger att medverka i pressen till en början. För oss ledare gäller det tidigt att få Lukman att inse vad som krävs både på och utanför planen för att bli en bra fotbollsspelare. Därför är hela upplevelsen av en sån här resa nyttig för honom.

Seinäjoki-ÖSK 0-2 (0-1)

Arena: Wallsport arena, Seinäjoki.

Mål: 0-1 (45) Josef Ibrahim. 0-2 (68) William Atashkadeh.

ÖSK: Tomer Chencinski – Tommy Wirtanen, Boris Lumbana, Eidur Sigurbjörnsson, Christoffer Wiktorsson – Denis Abdulahi, Mohammed Saied, Ahmed Yasin - Kushtrim Lushtaku, William Atashkadeh (Marcus Astvald, 84), Josef Ibrahim (Lukman Murad, 73).

Varningar, ÖSK: William Atashkadeh, Christoffer Wiktorsson, Ahmed Yasin.

Publik: Ca 125 personer.