Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten laddar nu för cupen

En ny stjärnsmäll borta mot Kalmar. Samma lag som väntar på ÖSK i en eventuell cupfinal.
- Kalmar kanske i så fall tror det blir en lätt match, säger Sixten Boström.

Annons

Efter en 4-1-förlust i Kalmar för andra året i rad kom efterspelet mycket att handla om lagens eventuella möte i cupfinalen. Kalmar är redan där. ÖSK måste först slå Helsingborg i semifinalen.

- Jag ser förstås helst att Helsingborg vinner den matchen, säger Nanne Bergstrand, Kalmars tränare.

Anledningen är enkel. I så fall är hans klubb klart för Europaspel även vid finalförlust eftersom Helsingborg säkrat sin plats som svensk mästare. Om ÖSK blir motståndare spelas finalen på Behrn arenas konstgräs.

- Men det ser jag inga problem med. I år har vi bara förlorat en match på konstgräs och jag minns med glädje vårt förra möte i Örebro, ler Nanne och syftar på lagets 2-1-seger i våras.

Sixten Boström såg flera tänkbara effekter av förlusten i sista bortamatchen för säsongen.

- Kalmar kanske blir mer avslappnat och tror det ska gå lätt om vi möts i finalen. Eller så finns en fara i att vi börjar tänka på hur jobbig motståndare Kalmar är. Men hur som helst får vi hemmaplan och det är lite annorlunda ur vår synvinkel, funderar han.

MFF förberedelseÖSK-tränaren ser den allsvenska avslutningen kommande söndag som ren uppladdning för semifinalen mot HIF.

- Vi får möta två bra lag i Kalmar och Malmö. Efter den här förlusten kommer matchen mot Malmö än mer bli en förberedelse för oss.

Ett exempel på den inställningen var bytet av Valdet Rama.

- Jag ville inte riskera någon ny skada på honom, säger Sixten Boström.

Om matchen i övrigt säger han:

- Vi gör en rätt bra första halvlek men tappar vårt djupledsspel när Kalmar krymper ytorna för oss. När det står 3-1 i paus känns det som matchen är avgjord och i andra halvlek är Kalmar lite piggare än oss.

Eidur nackskadadNoterbart i övrigt är att Josef Ibrahim insjuknade i feber matchdagen och att Eidur Sigbjörnsson och Simon Nurme båda stannade hemma i Örebro med lättare nackskador. Det gjorde att ÖSK-tränaren inte hade en fulltalig avbytarbänk och saknade försvarare att sätta in om någon i backlinjen skadats. När högerbacken Tommy Wirtanen i paus byttes ut fick Emil Berger därför kliva ner på hans position.

ÖSK:s återstående matcher i år

23 oktober: ÖSK-Malmö FF, allsvenskan, sista omgången..

29 oktober: ÖSK-Helsingborg, semifinal Svenska cupen.

5 november: ÖSK/HIF-Kalmar, final Svenska cupen.