Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: Lärorik förlust

Spelmässigt bättre än mot Syrianska. Ändå säsongens första förlust.
- Jag tror vi lärt oss något av det här, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Samtidigt som han tyckte sig se förbättringar i anfallsspelet än senast hemma mot Syrianska så var det bristerna bakåt som kom att fälla avgörandet.

- Vi släpper in tre mål på grund av otroliga misstag. Vi fullföljer inte markeringarna, gör inte hemjobbet fullt ut.

- Samtidigt möter vi ett lag med både bättre försvar och bättre kontringsspel än senast. Gefle är kanske allsvenskans mest effektiva lag på att ta tillvara sina chanser. Ett halvt läge kan räcka för dem, säger Sixten Boström.

I första halvlek fick ÖSK inte igång något snabbt passningsspel som kunde luckra upp Gefles försvarsmur. I andra blev det lite bättre och två mål framåt.

- Men vi måste få till ännu fler avslut på mål för att vinna såna här matcher, säger Sixten Boström.

Varför fick ni inte fart på passningarna?- Jag vet inte riktigt. Det var inget fel på viljan och inställningen i alla fall. Och vi måste komma ihåg att vi mötte allsvenskans kanske mest kompakta försvarsspel. Då kan det se ut så här.

Att Gefle relativt enkelt kunde komma tillbaka från två underlägen i matchen förklarar ÖSK-tränaren:

- När ett lag ligger under så chansar man lite mer framåt. Det berodde nog på en kombination av deras styrka och våra misstag.

- Jag tror i alla fall att vi lärt oss något av det här för framtiden.

Tränarkollegan i Gefle hyllade sitt lags moral och förmågan att aldrig ge upp.

- Vi har bra karaktär i truppen. En seger i Örebro är tunga poäng som jag är väldigt, väldigt nöjd över.

- Vi jobbade hårt hela matchen men slarvade lite för mycket i passningarna i första halvlek. När vi efter paus fick mer struktur i kontringarna kom också chanserna. Och några av våra mål var fantastsikt vackra, säger Pelle Olsson.