Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten lugn när Blåvitt rasar

Två tränare. En ilsken förlorare, den andre betydligt nöjdare segrare.
- Klart det är väldigt skönt att få en sån här start, säger Sixten Boström.

ÖSK-tränaren har genom åren varit med om en hel del överkörningar borta mot Göteborg. Men efter fjolårets 0-0-match kom nu första segern.

- Trenden är ju klart positiv för min del, ler Sixten Boström när han efteråt ska summera intrycken av premiären.

En match som han tyckte innehöll många bra ingredienser.

- Det var två lag som ville spela boll och med mycket kamp. Jag tycker det var en bra allsvensk match där många spelare visade bra kvalitet, säger Sixten Boström.

När Göteborgs mittback Karl Svensson blev utvisad i andra halvlek ändrades förutsättningen.

- Jag är ändå nöjd med att spelarna lyckades behålla kylan. Vi ville fortsätta rulla boll och få Blåvitt att löpa mycket i sidled. Tids nog visste vi att lägena dyker upp. Och det räckte ju med en Andreas Haddad på rätt ställe för att vi skulle göra mål, säger Sixten Boström.

Hur betydelsefull var premiärsegern?- Jag är förstås nöjd med tre poäng direkt i seriestarten. Samtidigt är det mer omgivningen som pratat mycket om oss som guldkandidat. Vi i laget koncentrerar oss på vårt. Nu är det bara att köra vidare mot nästa match.

Du började med tre nyförvärv i anfallet och bänkade Marcus Astvald. Varför?- De tre var dom bästa för dagen. Svårare än så är det inte.

Hur tycker du Kushtrim och Valdet skötte sin debut?- De gör en helt okej insats. Det är inte lätt att debutera borta inför 14 000 gapande göteborgare. Jag ser kvalitéer i dem som är spännande. Båda kan hålla i bollen och utmana sin motståndare.

Efterspelet på presskonferensen kom annars mest att handla om de två gula korten som ledde till att Göteborg fick Karls Svensson utvisad. Tränaren Jonas Olsson gick till stenhård attack på domaren Daniel Stålhammar som med kort varsel fick hoppa in som huvuddomare eftersom Martin Hansson drabbats av en vadskada samma dag.

- Det är två helt ofattbara gula kort Karl Svensson får, säger Jonas Olsson.

- Domarna är helt övertaggade när de går in till match, det var samma sak förra året. Domarna måste få låta spelarna avgöra ute på planen, inte själva spela huvudrollen.

Jonas Olsson ansåg att båda situationerna mellan Karl Svensson och Andreas Haddad var kamp. Först om bollen, i andra läget man mot man. Ingen värd ett gult kort.

- Fotboll måste få fortsätta vara en kampsport. Svensk fotboll får inte förvandlas till i att alla spelar på plastgräs och kampmomentet försvinner. Då är vi inne på en farlig väg, säger han.

ÖSK-tränaren var mer diplomatisk i sin analys av domarinsatsen:

- Det första läget såg jag inte. Det andra kortet kan jag ändå förstå. Min första tanke var att Haddad hade varit fri om inte han rivits ner, säger Sixten Boström.