Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten nöjd med poängen

Ett sent insläppt kvitteringsmål. Ändå var ÖSK-tränaren inte alltför besviken efteråt.
- Sett till matchbilden får vi vara nöjd med en poäng, säger Sixten Boström.

Första halvleken hade ÖSK en nick i stolpen av Valdet Rama. Annars var det mycket ställningskrig efter IFK Göteborgs väntade inledningsattack. Därför kom hemmalagets 1-0 av Tobias Sana på tilläggstid som en kalldusch.

- Det var ganska tyst i omklädningsrummet i paus. Vi fick lägga mycket kraft på att peppa igång varandra igen. Vi betonade att vi skulle lyfta upp spelet och hålla lite bättre i bollen, berättar Sixten Boström.

William kvitteradeResultatet kom snabbare än han kunnat ana. William Atashkadeh kvitterade på en stolpretur efter eget friläge snyggt framspelad av Mohammed Saeid.

- Vi försökte sedan ta ner tempot och satsa på snabba omställningar, förklarar ÖSK-tränaren taktiken.

Just på det sättet kom också ledningsmålet efter samspel mellan Valdet Rama, Armand Alimi och ett snyggt vänsteravslut i krysset av Tobias Grahn. Men Göteborg samlade sig till en slutforcering som gav kvittering i 86:e minuten och så när ett segermål på tilläggstid.

- På slutet hade flera av våra spelare tyvärr problem med olika småskador. Vi orkade inte göra jobbet tillsammans och sjönk för långt bakåt. Jag tycker ändå vår backlinje stod emot bra hela matchen, säger Sixten Boström.

"Dåligt beslut"Efter slutsignalen var annars det stora samtalsämnet IFK Göteborgs bortdömda mål.

- Jag är självklart besviken på att vi inte får tre poäng med oss när vi gör ett rätt 3-2-mål. Det var ett väldigt dåligt beslut av domaren som vi välförtjänt borde fått med oss efter vår fina slutforcering, säger Mikael Stahre, IFK Göteborgs tränare.

- Samtidigt är det viktigt att poängtera att vi själva satte oss i skiten genom att inte göra en bra första halvlek där vi var långsamma och utan energi i spelet. Vi ska inte fokusera på fel saker utan fortsätta jobba för att skapa fler målchanser och göra fler mål.

Heta ordväxlingarFlera gånger under matchen uppstod heta ordväxlingar mellan de båda lagens tränare vid sidlinjen. Men efteråt ville båda tona ner det hela.

- Sixten är en bra jävel, säger Mikael Stahre.

- Vi vet var vi har varandra, kontrar Sixten Boström.

Om Tobias Grahn munhuggning ville Göteborgstränaren heller inte hälla någon bensin på brasan:

- Det var lugnt. Grahn är en ruggigt bra spelare, är Mikael Stahres kommentar.

Bamberg skadadÖSK startade matchen med Valdet Rama vilket innebar att nyförvärvet Armend Alimi inledde på bänken.

- Jag ville att Valdet skulle utnyttja de stora ytor som Göteborg väntades lämna bakåt. Det passar hans spel bra, motiverar Boström.

- Dessutom väntade jag mig att mittfältet skulle få slita ont. Då ville jag ha en fräsch spelare att kasta in där.

Daniel Bamberg var inte ens ombytt. Hans onda häl i kombination med en överansträngd lårmuskel gjorde att han aldrig var ett alternativ. Bamberg testades matchdagen men fick sedan följa matchen från läktaren.