Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten övertalade Kihlberg:"Jag ville helst inte spela"

Han ville inte vara med men övertalades av Sixten Boström. Magnus Kihlberg spelade hela matchen mot Elfsborg på Borås arena med kraftiga smärtor.
– I paus sa jag att jag ville byta efter 15 minuter av andra halvlek. Men så blev det inte, säger han och skrattar.

ÖSK:s skadebekymmer tvingade tränare Sixten Boström till drastiska åtgärder. Magnus Kihlberg fick spela den allsvenska omstarten skadad.

– Jag ville helst inte spela, men Sixten övertalade mig. Sjukgymnasterna sa att det inte var någon risk för förvärring av skadan, så det var bara att köra, säger Magnus Kihlberg.

”Gjorde riktigt ont”

Att mittfältaren bara tränat fem fotbollspass den senaste tiden syntes knappast. Även om han tog sig för låret några gånger, såg han ut att vara i gammal god form.

– När jag sprang max gjorde det riktigt ont, men man tänker inte på det under match. Det var faktiskt jättekul att spela, säger han.

Och givetvis blev det roligare av att ÖSK kunde plocka med sig en poäng hem från Borås.

– Riktigt viktig för psyket att vi klarade av det. Elfsborg är svåra att möta, men vi vill försvara vår tredjeplats. Folk tar oss nog inte riktigt på allvar, säger han.

När serien nu vänder med returmatch mot Elfsborg nästa vecka blir det dock inget spel för Kihlberg. Hans gula kort innebär avstängning.

– Det är bra på ett sätt, nu får jag träna upp mig ordentligt, säger ÖSK-mittfältaren.