Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: Paulinho en chansning

En poäng mot serieledande Helsingborg. Men ÖSK-tränaren satsade på seger och satte in nyförvärvet Paulinho.
– Det var en ren chansning, säger Sixten Boström.

Brasilianaren anlände till Örebro för en dryg vecka sedan men är ännu en bit ifrån full matchform efter sitt uppehåll som han tillbringat i hemlandet. Ändå valde Sixten Boström att byta in honom i toppmatchen mot HIF när det återstod en dryg kvart.

– Det var en ren chansning. Han är en sån spelare som kan få ett halvt läge så sitter bollen. Vi hade stora ambitioner att vinna det här, därför kastade jag in honom trots att han ännu inte är i full matchform, förklarar ÖSK-tränaren.

Säsongens skyttekung Andreas Haddad tvingades avstå matchen på grund av den magskada han ådrog sig mot Häcken senast. Ersättare som central anfallare från start blev Kushtrim Lushtaku.

– Kushtrim är löpvillig. Jag ville han skulle löpa in bakom Helsingborgs backlinje. William Atashkadeh är ännu inte i fysisk form för 90 minuters spel. Han har missat nästan hela försäsongen på grund av sin skada. I dagsläget är han därför en inhoppare, säger Sixten Boström.

Lite besvikenÖSK inledde lite trevande men fick igång spelet i slutet av första halvlek.

– Vi lyckades då komma ur Helsingborgs förstapress och fick lite mer fart i våra passningar. I andra såg det bra ut och vi fick vårt mål. Men tyvärr tröttnade vi lite och lät Helsingborg komma tillbaka, säger Sixten Boström.

– Helsingborg är ett bra lag som leder serien. Ändå känner jag mig lite besviken att vi inte klarar av att vinna. Men det går inte alltid som man vill.

Båda lagens tränare tog upp det varma vädret som en förklaring till att spelkvaliteten sjönk mot slutet av matchen.

– Värmen tog hårt. Dessutom har båda lagen spelat tre matcher på en vecka nu. Sånt påverkar så klart, säger Sixten Boström.

Första HIF-poängen sedan 2001Helsingborg tog nu poäng i Örebro för första gången sedan år 2001 då matchen slutade 3-3. Sedan dess hade det blivit sju raka förluster fram till gårdagen. Tränare Conny Karlsson var dessutom nöjd med att laget kunde komma tillbaka från ett underläge.

– Örebro fick ett tidigt grepp på andra halvlek. Men jag är stolt över att vi återigen lyckas resa oss som vi gjort tidigare den här säsongen, säger Conny Karlsson.

Förra året blev HIF rejält utspelat på Behrn arena.

– Vi hade samma spelidé i dag som då. Skillnaden var att vi utförde den bättre nu. Sedan får Sixten kanske ursäkta – men min känsla är att ÖSK inte spelade lika bra nu som då, analyserar Conny Karlsson.

Han konstaterar också att Helsingborg är serieledare av årets allsvenska utan att laget fått till offensiven riktigt än.

– Jag har två forwards som ännu inte är på topp, ändå leder vi allsvenskan. Och det är väl ändå helt okej.

– Men Alexander Gerndt sliter med en del saker utanför planen som självklart påverkar hans spel. Som tränare har jag ingen kunskap om hur det ska lösas. Vi får bara ha stort tålamod med honom. Förr eller senare lossnar det nog, säger Conny Karlsson och syftar på sin anfallsstjärnas pågående skilsmässa.

ÖSK-HIF på 2000-talet

2011: 1-1.

2010: 3-0.

2009: 2-0.

2008: 3-1.

2007: 4-3.

2004: 3-1.

2003: 2-1.

2002: 1-0.

2001: 3-3.

2000: 0-2. 

Fotnot: Säsongerna 2005 och 2006 möttes inte lagen eftersom ÖSK då spelade i superettan.