Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten redo för Real Göteborg

IFK Göteborgs sena kvitteringen mot AIK kan ställa till problem för ÖSK.
Målet blåste energi i den tyngda guldfavoriten.
– Målet blev en utlösande sak för Blåvitt. Men det finns mentala grejer som kan tala för oss, säger ÖSK:s tränare Sixten Boström inför söndagens möte på Gamla Ullevi.

Real Göteborg, som klubben kallats efter sin storsatsning, ligger sist i allsvenskan efter tre spelade omgångar. Bara en poäng hittills. Och den kom i torsdagens svåra bortamatch på Råsunda när Hjalmar Jonsson prickade in den förlösande kvitteringen på tilläggstid.

Ett mål som lyfte bort lite av all den press som tryckt ner Göteborg hittills. Sixten Boström befarar nu att det är ett återupplivat Göteborg som möter ÖSK på söndagen.

– I dagsläget är det en av de tuffaste bortamatcherna. Med tanke på att de har haft det lite jobbigt innan kvitteringen mot AIK. Jag kan tänka mig att det blev en utlösande grej för dem. Det är säkert ett väldigt laddat och taggat lag vi möter på deras hemmaplan.

Hur ser du på Göteborgs start?– Blåvitt har spelat väldigt bra trots förlusterna. Både mot Norrköping och Syrianska. Göteborg har haft dåliga stunder i sina matcher, som de tre-fyra minuterna när Syrianska vände och vann. Men annars har de styrt största delen av matcherna.

Ni vann med 1–0 på Gamla Ullevi förra året. Bra minnen från en svår bortamatch?– Vi hade rätt bra kontroll på den matchen, trots att varken vi eller Göteborg hade många målchanser. Generellt har vi spelat ganska bra och haft jämna matcher mot Blåvitt.

De har ett otroligt tryck på sig. Det finns mentala grejer som kan tala för oss. Jag tycker vi har spelat fem bra halvlekar och hållit i nollan i lika många. Och det ser bra ut på träningen och vi är också laddade. Jag blir extrataggad själv i de här matcherna. Och försöker att hitta på grejer hur vi ska såra dem och göra det så svårt som möjligt.

Hur ska ni såra Göteborg?– Jag kan tänka mig att Göteborg har lite mer boll än oss och speciellt när de spelar hemmamatcher brukar de kunna fylla på med en hel del folk och bli lite för ivriga. Där har vi i sådana fall en chans att kunna utnyttja det. Får de ett mål i ett tidigt skede får de publiken med sig och då blir det ett otroligt tryck. Det ska vi förstås försöka att undvika. Första kvarten blir väldigt viktig, för att sedan försöka att smyga in i matchen.

Hur känns det att träffa Alvbåge och Gerzic igen?– Det ska bli roligt att träffa killarna. John är målvakt och då är han inte inblandad i spelet på samma sätt hela tiden. Båda har varit här sedan 2008 och jag har hyfsat bra koll på vad de kan och är mindre bra på.

Trio saknas fortfarandeI ÖSK saknas återigen skadade trion Ilir Berisha, Patrik Anttonen och Andreas Haddad. Matchen spelas på Gamla Ullevi 17.30 på söndagen. NA:s direktrapportering startar redan 16.30.

Läs mycket mer inför matchen i söndagens NA, papperstidningen!