Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: Tufft läge möta Mjällby

Tillhörde du dem som hade räknat ut Mjällby den här säsongen? Det gjorde inte Sixten Boström. – Nu spelar de som gamla Mjällby igen, säger ÖSK-tränaren inför kvällens match på Behrn arena.

ÖSK har häng på toppen igen. Efter sommarens avgrundsdjupa svacka känns en topp-tre placering plötsligt fullt realistisk. Det har laget sett till genom att i första hand få ordning på försvarsspelet.

– I somras var det mycket runt omkring som störde truppen. Dessutom hade vi skador, och när Almebäck lämnade tog det ett tag innan Patrik Haginge hittade rätt i den rollen. Nu börjar det kollektiva spelet fungera igen, men det är en kombination av många saker som har gjort det möjligt för oss att vända på det här, säger Sixten Boström.

Vinden har väntOm det stormade i ÖSK under sommaren var det ändå ingenting i jämförelse med Mjällby, som av många målades upp som en klar nedflyttningskandidat. Men precis som för örebroarna har vinden vänt. Mjällby har nu fyra raka utan förlust och imponerande 12–2 i målskillnad.

– De har hittat tillbaka till de grundspel som de hade förra säsongen. Nu spelar de som gamla Mjällby igen, säger Sixten Boström och fortsätter:

– Pär Ericsson har kommit in och fyllt en lucka. Sedan har spelare som Tobias Grahn och Patrick Osiako hittat formen igen. Det är ett tufft läge för oss att möta Mjällby.

Bedoya saknadSjälvförtroendet hos hemmalaget är i alla fall på topp. Även om det nu blir första matchen utan landslagsmittfältaren Alejandro Bedoya som lämnat för Glasgow Rangers.

– Hans rörlighet och energi blir svår att ersätta. Han är duktig i närkamperna och jobbar hårt åt båda hållen. Men vi har flera alternativ i truppen och nu går jag runt och tänker på hur jag ska formera laget, säger Sixten Boström.

Matchguide

Vad: ÖSK-Mjällby.

När: Klockan 19.00.

Var: Behrn arena.

Följ matchen: Direktrapportering på na.se med start timmen före avspark.