Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sixten vågade inte komma"

Alexander Axén har lite att fundera på inför onsdagens möte med sin gamla klubb. Jämfört med när Gais skrällde mot Helsingborg saknas tre spelare i försvaret.
– Jens Fjellström var imponerad över hur bra Helsingborg klarade att göra ett byte i backlinjen mot Elfsborg. Jag skulle vara glad om jag bara fick göra ett byte varje vecka, säger Axén.

Björn Andersson är avstängd, Jimmy Tamandi skadad och Fredrik Lundgren sjuk. Därmed saknar Gais tre fjärdedelar av den backlinje som höll tätt i bortamatchen mot Helsingborg.

– Vi har kunnat spela med samma killar några matcher i rad på slutet och då har också resultaten kommit. Självklart är det lite frustrerande att få byta ut större delen av backlinjen, men det är bara att gilla läget, konstaterar Alexander Axén.

Har du bestämt hur ni kommer att ställa upp?

– Vi tränar på matchdagen också så jag har lite tid att fundera på. Det finns dock inte så många spelare att välja på.

Gais kommer till onsdagens hemmamatch på Gamla Ullevi med två raka segrar i ryggen.

– När ett mindre lag slår ett topplag så heter det alltid att de hade en dålig dag. Men jag tycker att vi gjorde en jättebra match mot Helsingborg och fick dem dit vi ville, säger Axén.

Med fyra omgångar kvar att spela ligger Gais på elfte plats i tabellen. En seger mot ÖSK skulle i praktiken innebära att kontraket är säkrat.

– Så kollar inte vi. Vi spelar klart de fyra matcher som återstår och ser sedan var vi hamnar i tabellen. Så gjorde vi förra säsongen och det är lite av vår styrka, säger Alexander Axén som kan blicka tillbaka på ganska stökig säsong när det gäller spelatruppen.

– Vi kanske inte har haft så många fler skador än andra lag, men eftersom vi bara har 18-19 man i truppen så blir de extra kännbara, säger Gais-tränaren som har fått klara sig utan korsbandsskadade Richard Spong hela säsongen och Reuben Ayarna sedan i mitten av september.

Boström bjuden

Dessutom såldes som bekant stjärnan Wanderson till Saudiarabien i somras.

– En ruggig fotbollsspelare som skulle gå in i vilket allsvenskt lag som helst. Men vi har visat att vi klarar att vinna matcher även utan honom. Vi har fått ändra om vårt sätt att spela lite i och med att vi inte längre har någon naturlig ”nummer tio” att ge bollen till, säger Axén.

Gaistränaren har fortfarande kvar huset i Örebro och firade nyligen sin 40-årsdag på sin gamla ”hemmaplan”.

– Det var ett litet partaj med 65 personer. Sixten Boström var bjuden, men han vågade inte komma. Han åkte hem till Finland i stället, säger Axén och skrattar.

Presenten som han uppskattade mest fick han från sambon Lina. En tripp till London på tu man hand och biljetter till favoritklubben Southamptons match mot Bradford.

– Underbart. Där hade hon verkligen tänkt till.

Läs mycket mer inför Gais-ÖSK i onsdagens NA, papperstidningen!

Matchguide

Vad: Gais-ÖSK.

När: Klockan 19.00.

Var: Gamla Ullevi.

Följ matchen: Direktrapporter på na.se.