Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: Vårt bästa spel i år

Ännu en förlust på hemmaplan. Då var ÖSK-tränaren inte helt missnöjd:
– Delar av spelet är det bästa vi haft den här säsongen, säger Sixten Boström.

Av fyra hemmamatcher har ÖSK hittills bara en seger, premiären mot nykomlingen Syrianska. Anfallsspelet har ännu inte fungerat fullt ut.

– Trots att vi förlorar mot Kalmar är jag ändå relativt nöjd med vår insats. Vi spelar klart bättre än mot AIK senast, med en helt annan intensitet.

– Vi hade också fler avslut. Men vi måste bli noggrannare i motståndarens straffområde.

Brassen Paulinho blev nu årets tredje centerval i skadade Andreas Haddads frånvaro.

– Han är inte riktigt i full fysisk form än. Men ändå den som klarar rollen bäst av dem vi provat. I Paulinho får vi också en extra dimension på frisparkar och våra fasta situationer.

Mittfältsveteranen Fredrik Nordback fick också för första gången i år starta en allsvensk match.

– Jag ville få in en krigare till på mittfältet när Nordin var skadad. Jag tycker han gjorde en väldigt bra insats, både offensivt och defensivt.

Vad säger du om er säsongsinledning?– Jag oroar mig inte över tabellen i det här skedet av serien. Jag koncentrerar mig bara på att få till vårt spel. När det går framåt kommer också resultaten.

Kalmars tränare Nanne Bergstrand inledde också presskonferensen efteråt med att hylla hemmalaget.

– Jag sa ju före säsongen att ÖSK var min guldfavorit. Det grundar jag på att man har det mest spelskickliga mittfältet i hela allsvenskan. Blir man bara lite vassare framåt också så finns det ingen anledning att ändra det tipset. Jag är övertygad om att ÖSK snart kommer att börja vinna igen, säger han.

Att Kalmar ändå fick med sig tre poäng hem tackar han först och främst defensiven för.

– I första halvlek levde vi på vårt försvarsspel. ÖSK är det bästa lag vi mött hittills i år. Jag är stolt över att vi ändå lyckas vinna här och nu ska jag njuta av segern ett tag. Det är en egenskap jag varit dålig på tidigare, säger Nanne Bergstrand.

Den omdiskuterade straffsituationen i slutet av första halvlek valde båda tränarna att passa på.

– Jag såg inte tillräckligt bra från min position. Och föresten spelar det ingen roll vad jag säger för domaren kan ändå inte ändra beslutet i efterhand, säger Sixten Boström.

Då tittade Nanne Bergstrand på honom och sa:

– Jo, det kan han. Det fick vi uppleva senast mot Syrianska, ler han och syftar på straffen som sedan inte blev någon efter ingripande av fjärdedomaren Martin Hansson.