Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: Vi är inte nöjda

Kreativa nyckelspelaren borta på uppvärmningen och allsvenskans formstarkaste försvar på andra sidan.
Det var inte precis lättjobbat för Sixten Boström mot AIK.

- Vi är inte nöjda med anfallsspelet, säger ÖSK-tränaren.

AIK har ett försvar som visat storform. Unge mittbacken Alexander Milosevic håller på att utvecklas till en sensation i allsvenskan och hela backlinjen gjorde en stormatch mot ÖSK. Då var det svårt att skapa målchanser för Sixten Boströms lag.

Särskilt som Nordin Gerzic skadade sig strax innan avspark och fick följa matchen från sidan.

- Nordin skadade sig bara två minuter innan vi skulle in från uppvärmningen. Det var en jobbig grej som gjorde att utgångsläget blev svårare för oss, säger Boström.

ÖSK fick ingen rytm i spelet och AIK tilläts ta kommandot.

- De fick ett tryck på oss men vi jobbar oss ändå tillbaka in i matchen. Vi har ett par chanser i andra men vi fick för korta anfall, säger han.

Den sedvanliga passningsfotbollen lyste med sin frånvaro och det dröjde till långt in på tilläggstiden innan den riktigt heta chansen kom. Michael Almebäck serverade Patrik Haginge som dock inte fick till avslutet när han kom fri mot succémålvakten Ivan Turina. Därmed förlorade ÖSK sin första bortamatch för i år.

- Vi åkte hit för att ta poäng med oss och därför är vi så klart besvikna, säger Sixten Boström.