Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: Vi blev ängsliga

0–3 (0–1) hemma mot Elfsborg innebar fjärde raka matchen för ÖSK utan seger. Och en bekymrad Sixten Boström.
– Vi har laddat för den här matchen. Och viljan fanns där, men när det går emot då går det emot, säger ÖSK-tränaren.

Patrik Haginge slog en galen felpassning och serverade Stefan Ishizaki efter tio minuter. 0–1 – och därefter ett stirrigt och stressat ÖSK.

– Allt hänger ihop. Det såg bra ut innan målet, då slog Elfsborg långbollar som vi tog hand om. Sedan försöker vi sätta igång snabbare och Elfsborg kan stå rätt i sina positioner. Då blev vi ängsliga och stressade. Vi vill kvittera och när det inte blir någon rörelse på mittfältet fläskar backarna iväg bollen tidigare, lyder Sixten Boströms komprimerade matchanalys.

Elfsborg pressade ideligen ÖSK:s backlinje till misstag och felpassningar. Yttermittfältarna Niklas Hult och Johan Larsson hjälpte Anders Svensson, Oscar Hiljemark och Stefan Ishizaki att stänga mitten, vilket ledde till att ÖSK:s kreativa mittfältare Nordin Gerzic och Alejandro Bedoya inte fick utrymme. Och värre blev det.

– Dessutom kom ju kantspelarna in i mitten och körde fast där, säger Sixten Boström.

"Josef går framåt"Till den andra halvleken gavs dock order till Valdet Rama och Josef Ibrahim, som ersatte skadade Marcus Astvald efter 25 minuter, att hålla bredden. Och Ibrahim, som gjorde sina första allsvenska minuter mot Mjällby, fick beröm av ÖSK-tränaren.

– Josef går framåt och lär sig nya grejer varje dag. Det är bara att han jobbar på. Anledningen till att han får spela är att han lyssnar och tar åt sig, då kommer man få chansen som spelare.

Annars var det inte mycket att le åt efter den andra halvleken. John Alvbåge blev utvisad med tio minuter kvar. Vilket fick Boström att anta en lutttrad inställning.

– Jag kände nästan att det kunde hända något, som en utvisning. Det kan bli så när det är så mycket laddning och det blir motgång, säger Boström.

Efter utvisningen chansade Boström genom att plocka ut mittbacken Magnus Wikström, när reservmålvakten Simon Nurme fick komma in. Men istället för kvittering kunde Elfsborg rulla upp ett uppgivet ÖSK och göra både 0–2 och 0–3.

– Det är två alternativ i ett sådant läge. Antingen får vi mål, eller så blir det som det blev nu, att Elfsborg gör fler mål. Vi försökte få poäng. Nu får vi jobba vidare och ta revansch om en vecka.