Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: Vi gör otroliga misstag

ÖSK besegrades av nykomlingen Åtvidaberg efter en första halvlek med fyra insläppta mål.
– Vi gör helt otroliga misstag, säger tränaren Sixten Boström.

Inledningen på årets allsvenska kunde knappast börjat sämre. Ett ihåligt hemmaförsvar bjöd gästerna på både ett och annat mål.

– På två av målen rensar vi bollen rakt ut till deras spelare som står runt straffområdet. Med facit i hand tappar vi poängen och matchen på grund av de misstagen, säger Sixten Boström.

Trots detta lät ÖSK-tränaren samma elva spelare starta andra halvlek också..

– Jag hade ändå ingen tanke på att byta någon i försvaret i paus. Det enda jag ville var att vi skulle göra mål framåt.

Jagade kvitteringÖSK fick allt mer att säga till om och tryckte på rejält för ett kvitteringsmål i slutet av matchen.

– Men vi hade inte turen med oss i dag. Det var nära på slutet. Jag tycker faktiskt synd om grabbarna. De borde belönats för att sitt hårda jobb, säger Sixten Boström.

20 minuter in i andra halvlek gjorde ÖSK ett dubbelbyte när Valdet Rama och Marcus Astvald fick ge plats åt nyförvärvet Daniel Bamberg och Kalle Holmberg.

– Bamberg hade inte klarat att spela 90 minuter. Han har bara gjort tre träningar de senaste tre veckorna. Därför var han inte aktuell att starta, förklarar Boström.

Obalans på mittenOm det obefintliga förssvarsspelet i första halvlek säger han:

– Vi hamnade ur balans och ur positioner. Åtvidaberg spelade bakom vår backlinje som fick problem. Om man ska leta några orsaker så påverkas vi så klart av att Wikström och Lumbana inte är särskilt samspelt som mittbackspar.

– I första halvlek hade också mittfältet problem. I paus pratade vi om att vi måste göra något åt obalansen där. Alla tre mittfältare är nya i laget och där har vi något vi måste fortsätta jobba med.

Vad säger du om målvakten Jonas Sandqvists insats?– Det är svårt att kommentera så här direkt efteråt utan att ha sett om alla situationer. Då är det bara risk att jag får ångra något uttalande i efterhand. Men på ett av målen måste han kunna rensa bollen längre bort när han väl går ut, säger han och syftar på Åtvidabergs fjärde mål precis innan pausvilan.

Nöjd ÅFF-tränareKollegan i Åtvidaberg var av försteåliga skäl betydligt mer nöjd med matchen.

– För oss var den en skön premiärvinst. Vi gör en bra första halvlek, fyra mål och får tre poäng med oss hem. Vi fick jaga mycket boll i slutet men har den lilla turen som räcker till seger, säger tränaren Andreas Thomsson.

– Vi har haft en bra vinter och känns mer homogena inför den här säsongen. Vi är också ett lag som har allt att vinna när vi kommer på besök till Örebro.