Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: Vi hade viljan att vinna

Kampen före skönspelet gällde för ÖSK mot AIK.
– Vi hade också viljan att vinna. Det avgjorde, säger tränaren Sixten Boström.

Efter slutsignalen medgav han att laget haft en tuff period bakom sig med två raka förluster mot Malmö och Mjällby och inga gjorda mål framåt.

– Vi har därför jobbat mycket med den mentala biten i veckan. Nu såg jag en helt annan inställning och laddning. Det var mycket mer positiv energi i laget.

I den täta allsvenska tabellen är det en grundförutsättning för framgång.

- I dagsläget är alla matcher svåra. Alla lag i serien har något att spela för. Därför spelar det ingen roll vilket lag du ställs mot. AIK är klart på gång efter sin svacka i våras, säger Sixten Boström.

Segermålet kom sent i matchen, men var ändå inte orättvist enligt ÖSK-tränaren.

- Vi har jobbat hårt för att hitta tillbaka till vårt spel som vi blivit kända för i år. Nu tycker jag att vi skapade en del chanser som kunde gett mål tidigare.

- Men vi hade viljan att vinna, AIK var mest ute efter att ta en poäng. Vi förtjänade mer än en poäng i dag, säger Sixten Boström.

Varför väntade du så länge med byten?

– Man ska inte göra byten bara för bytenas skull. Alla mina spelare slet på bra. En sådan här intensiv match gör det också svårt för avbytare att komma in i kampen. Men jag tog in två anfallare på slutet eftersom jag ville vinna.

Vad tycker du om Per Johanssons insats som högerback?

- Han gör en utmärkt match. Och jag visste han skulle klara uppgiften bra. För mig var han det naturligaste alternativet eftersom han spelat mest i backlinjen av de spelare jag hade att välja på.

Besviken AIK-tränare

AIK-tränaren Alex Miller var mer kortfattad efteråt:

- Jag är besviken att vi förlorar på ett så sent baklängesmål. Men jag är nöjd med lagets arbetsinsats. Däremot gav vi bort bollen lite för lätt när vi skulle försöka anfalla.

På presskonferensen fick han också frågan om det låg något i färska skotska tidningsuppgifter om att han är på väg att flytta hem till ett förbundsjobb i Skottland.

- Det är en hypotetisk fråga. Min energi ligger hos AIK. Ingen annanstans, säger Alex Miller.