Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: "Vi lär oss hela tiden"

ÖSK vann mot Djurgården efter ett märkligt självmål som var svårt att uppfatta.
–Jag är ändå helt övertygad om att domaren gjorde rätt bedömning, säger Carlos Banda, Djurgårdens tränare.

ÖSK började matchens i ett virvlande anfallstempo. Man skapade mängder av målchanser.

–Det var en av de bästa halvlekarna vi någonsin gjort under min tid i klubben. Det enda som fattades var en två–tre mål, säger Sixten Boström.

Ingen risk att spelarna drabbas av frustration när målen uteblev?

–Nej, vi har varit med om liknande matchbilder tidigare här hemma. Förut blev vi lite stressade av ett sånt här läge, exempelvis mot Mjällby. Men nu har vi lärt oss att ha mera tålamod. På så vis kan man säga att vi lär oss hela tiden.

Hur var stämningen i pausvilan?

–Den var bra. Vi sa till varandra att det kommer fler chanser i matchen om vi fortsätter så här. Då gäller det bara att vara mer effektiva. Mentalt hade det nog varit jobbigare för oss om vi inte skapat alla chanser.

Vad tänkte du när Kim Olsen missade sitt jätteläge?

–Nu blir han nog så förbannad över det att han snart gör mål på ett annat läge. Han var ju sedan också delaktig i det mål som trycktes in efter paus.

Ett par minuter in i andra halvlek kom det märkliga segermålet. Ett mål som inte alla kunde uppfatta om bollen var över mållinjen.

–Klart jag gärna vill titta på repriser innan jag uttalar mig. Jag är ändå helt övertygad om att domarna gör rätt bedömning, säger Djurgårdens Carlos Banda.

Hans tränarkollega Sixten Boström fyllde i med glimten i ögat:

–Det var absolut mål!

Men tillägger sedan allvarligare:

–Nej, det är sånt vi alla får värdera i efterhand. Tyvärr har inte domaren den möjligheten. Jag hoppas att det var okej så vi slipper en tråkig diskussion i efterhand.

Efter ÖSK:s ledningsmål sänktes tempot i matchen och Djurgården fick mer att säga till om.

–Djurgården fick grepp om det centrala mittfältet. Det var som om mina spelare började spara omedvetet på krafterna. De tog inte längre de nödvändiga löpningarna.

–Jag tror det mycket var en mental grej. Vi leder och vet att vi ska åka till Göteborg redan på torsdag. Samtidigt som värmen gjorde sitt till, säger Sixten Boström.

Han var nöjd med segern och nöjd med hur Tommy Wirtanen löste den ovana positionen som vikarierande vänsterback för Samuel Wowoah.

–Tommy skötte det mycket bra. Det var ingen lätt uppgift. Ni har ju kallat honom hjälpgubben i laget och den rollen fyller han bra.