Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: "Vi straffas otroligt hårt"

Nöjd med spelinsatsen – men inte domslutet som gör att Nordin Gerzic är avstängd mot Kalmar.
– Vi straffas otroligt hårt, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Det var i en närkamp med Gefles Jonas Lantto som båda spelarna höjde benet efter bollen. Domare Daniel Stålhammar bedömde att Nordin Gerzic var för vårdslös med dobbarna före.

– Jag förstår inte hur han kan få det till varning. Det var fot som sökte bollen och heller inte särskilt hårt. Ändå lyckas han mitt i allt hitta en varning, suckar Sixten Boström.

– Jag tycker ofta våra spelare straffas otroligt hårt av domarna. Jag förstår inte allt, men jag är ju heller ingen expert på reglerna.

Varningen innebär att ÖSK:s tvåmålsskytt mot Gefle missar tisdagens hemmamatch mot Kalmar. Fotskadade Fredrik Nordback har tillfrisknat fortare än beräknat och satt på bänken mot Gefle. Men han lär knappast vara aktuell för spel från start redan då.

– Han är frisk men inte matchtränad. Jag ville ändå ha med honom i truppen igen eftersom han är en mycket viktig spelare också i omklädningsrummet för oss, motiverar Sixten Boström.

ÖSK-tränaren var annars mycket nöjd med hur hans lag dyrkat upp Gefles försvarslinje.

– Vi visste det krävdes mycket rörelse för att överlista den. Samtidigt anfalla balanserat så att vi inte straffades bakåt. I första halvlek tycker jag vi klarade det utmärkt, säger han.

Efter pausvilan flöt inte hemmaspelet lika problemfritt.

– Vi inledde med ett misstag som gav dem en straff. Efter det uppträdde backlinjen lite skärrat när de skulle rulla boll samtidigt som Gefle kom in i matchen genom att sätta högre press på oss.

– Det var ändå skönt att få med sig en trepoängare igen efter två jobbiga bortamatcher.

Astrit Ajdarevic fanns för första gången med i stratelvan i en hemmamatch.

– Han gjorde en klart bättre insats nu än när han startade borta mot Mjällby. Han har jobbar hårt vid sidan om för att komma in i vårt lag. Men än klarar han inte tempot i 90 minuter, säger Sixten Boström som också hyllade anfallaren Paulinho.

– Han har jobbat mycket individuellt för att komma in i vårt spel. Jag litar på att han alltid gör det förväntade jobbet. I dag var han också ett konstant hot mot Gefles backlinje. Det var kul att han fick göra ett mål. Han kunde ju till och med gjort något till.

Gefletränaren Urban Hammar medgav att hans lag blivit överkört av ÖSK.

– Vi hann inte med i deras passningsspel, kom aldrig in i pressen i första halvlek. Och när målen föll som frukter var det ju rena väggen för oss inför andra, säger han.

Gefle lyckades ändå vinna de sista 45 minuterna tack vare Hasse Berggrens straffmål.

– Energin och kraften i andra halvlek får vi ta med oss till måndagens match mot Halmstad, säger Urban Hammar.

En match som är livsviktig i bottenstriden. ÖSK kan däremot fortsätta inrikta sig på toppstriden.