Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sixten: ”Vi var inget hot”

Efter en bra start tappade ÖSK allt.
Orsaken?
– Vi blev för stillastående, säger tränaren Sixten Boström.

Efter en spelmässigt svag insats mot Halmstad senast var det ett betydligt piggare ÖSK som tog initiativet mot Djurgården.

– Starten var bra efter problemen vi haft tidigare. Vi hade ett bra go i laget och tillräckligt snabbt passningsspel. På det stora hela så kontrollerade vi första halvlek, säger Sixten Boström.

Men en cykelspark (!) av mittbacken och lagkaptenen Joona Toivio gjorde att ÖSK återigen tappade en ledning på hemmaplan. Efter det fanns ingen väg tillbaka.

– I halvtid pratade vi om att öka farten och få mer ännu mer rörelse. Men det hände absolut inte. I stället blev vi stillastående och det var långa stunder när vi inte ens var nära deras mål. Vi var inget hot, säger Sixten.

Han gjorde ändå sitt bästa för att försöka bryta trenden. Erik Nilsson, William Atashkadeh och Kushtrim Lushtaku fick alla hoppa in. Och laget försäkte sig på ett rakare spel med längre bollar. På slutet var det också snuddande nära att lagkapten Magnus Wikström räddade ÖSK igen. Med Pa Dembo Touray i Djurgårdens mål klarade skottet från nära håll.

– Som man säger, det är bara att gå vidare, konstaterar Sixten Boström.

Chans till revansch blir det redan på söndag då ÖSK möter Mjällby på bortaplan.