Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten: Vi var inte helt laddade

ÖSK hade redan säkrat tredjeplatsen och hade således inte mycket att spela för mot Trelleborg. Det märktes framför allt i inledningen på matchen.
- Vi var inte helt laddade och det kändes redan på uppvärmningen, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Annons
Sixten Boström.

Trelleborg skapade flera farligheter under matchens tio första minuter. ÖSK var passiva och hade tur med att ställningen fortfarande var 0-0.

- Vi fick en dålig start och var inte inne i matchen. Vi var inte helt laddade och det kändes redan på uppvärmningen, säger Sixten Boström.

Efter den tunga inledningen ryckte ÖSK upp sig och lyckades även få till en del chanser. Den bästa fick Marcus Astvald på tilläggstid i första halvlek, men fri i straffområdet sköt han över.

- Det kändes som att det hade kunnat gå hur som helst. Men Trelleborg fick hål på oss till slut och förtjänade därmed att vinna, menar Boström.

Skåningarna segermål nickade inhopparen Joakim Sjöhage in på hörna i den 85:e minuten. Alvbåge hade händerna på bollen men baklängesmålet för nog tituleras som en tavla av ÖSK-målvakten.

I och med segern tog Trelleborg, som i våras var tabelljumbo, hand om femteplatsen. Klubbens bästa placering sedan 1993.

- Det är bara att gratulera dem till en fin säsong, säger Boström, som även fick samma hyllingar från tränarkollegan Tom Prahl.

- Jag får passa på att gratulera Sixten och Örebro till tredjeplatsen. Den är välförtjänt. De har haft en konsekvent och bra spelidé, säger TFF-tränaren.

Annons