Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SJ: Örebrotågen kan bli stående tills i kväll

SJ:s trafikprognos är dyster:
Inga tåg alls från Örebro förrän i kväll.
Och stora störningar i trafiken hela veckan.

Banverket säger att spåren förbi Hallsberg öppnas först vid kl 22 i kväll, uppger Radio Örebro.

SJ:s regionale marknadschef Anders Larsson blev personligen drabbad av trafikstörningarna i morse. Han skulle ha arbetat i Stockholm i dag, men är nu kvar i Örebro. Och han har inga glada besked att ge de resenärer som hade hoppats att tågen skulle börja rulla efter lunch.

- Det är fortfarande ytterst osäkert. Vi har egentligen inga besked att ge. Tidigast sen eftermiddag eller kväll, säger han.

Vad möter ni för reaktioner från resenärerna?

- Visst är en del upprörda, men man ändå en viss förståelse för den situation som är för närvarande.

Flera resenärer vi har talat med var inne på SJ.s hemsida för att hitta avgångar som inte var inställda. Men när de kommer till stationen är tåget inställt ändå. Vad säger du om det?

- Det är naturligtvis beklagligt. Så ska det naturligtvis inte vara. Informationen på sj.se ska vara uppdaterad. Men det är systemet som inte hänger med.

Hur tror du att tågtrafiken fungerar de närmaste tiden?

- Man måste vara realist. Det kommer att vara störningar framöver också. Tågen är inte på rätt plats och det är begränsad framkomlighet på järnvägen. Det kommer vara begränsad framkomlighet en bra bit in i veckan.

En vanlig kommentar är: "Vet inte SJ att det är vinter varje år?" Vad säger du om den?

- Jag får höra den hundra gånger om dagen. Men det är faktiskt så att den situation som har varit sedan den 13 december är extrem.