Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SJ tar inte längre sitt ansvar

Statens Järnvägar, SJ, tar inte längre ansvar för sina järnvägsbanor, utan skyller alltid sina trafikproblem på något som de kallar för ”Banverket”. Statens järnvägar säger sig bara ansvara för tågen ovanför järnvägsrälsen. Framför allt på vintern när det kommit mycket snö och är mycket kallt.

SJ borde ju i konsekvensens namn döpt om sig själva till Tågverket. Man kan inte frigöra sig från misstanken att SJ i sin planering chansar på att det inte skall bli någon snövinter söder om Dalälven.

Nu får man väl vänta på SJ:s nästa ”reform”, då man delar upp Banverket i Rälsverket, Slipersverket och Plattformsverket. Här finns goda möjligheter att skapa nya statliga och byråkratiska arbetsuppgifter! Varför inte samtidigt döpa om Sjöfartsverket till Båtverket, Luftfartsverket till Flygplansverket, Systembolaget till Spritverket, och så vidare.

Örebro

”Dä ä kallt, dä va allt”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel