Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjätte raka guldet för Ljunggren – och här är resten av måndagens medaljörer

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Joakim Ljunggren fortsätter att dominera den svenska enduroscenen.På måndagen tog han sitt sjätte (!) raka SM-guld – av sex möjliga.

Få har varit så överlägsna i sina respektive idrotter som Joakim Ljunggren, 31, varit de senaste åren.

SM i superenduro kördes i år för sjätte gången. Ljunggren har vunnit samtliga tidigare år. Gjorde ingen besviken den här gången heller, och körde hem guldet återigen.

Ljunggren, från Karlskoga, kom tvåa i den första omgången, men i de två sista rundorna visade han vart skåpet skulle stå.

Vann båda, och var med det en klar segrare i totalen. Närmast kom Andreas Linusson, som höll det jämnt fram till den tredje omgången. Men väl där tänkte inte Ljunggren låta någon bryta hans imponerande vinstrad.

På annat håll krossade Örebro Inline HK Lemmings med 5–1 i semifinalen, efter storspel av målvakten Tim Harrysson.

I finalen stod Köping för motståndet, som blev för svåra för Örebro. Närkingarna förlorade med 3–2.

”Vi spelade bra hela slutspelet men kom inte riktigt upp i vår högstanivå i finalen. Matchen mot Köping var jämn men de var snäppet vassare och skapade mer målchanser än oss, så det var rättvist. Men man kan aldrig vara helt nöjd om man inte vinner”, skriver målfarlige Erik Planeby i ett sms till NA.

Målskyttar i finalen: Andreas Jensen, Erik Planeby.

Bouletalangen Lucas Rudin, 14, nådde inte riktigt hela vägen fram i måndagens finalspel. Vann kvartsfinalen mot Simon Åkesson klart, men i semifinalen blev Rickard Nilsson från Malmö för svår. Rudin förlorade med minsta möjliga marginal, 26–25.

Rudin, tävlandes för Sörbyängens BK, kan dock trösta sig med att ha förlorat mot SM-veckans klart bäste boulespelare. Nilsson vann guldet efter att ha dominerat både kvartsfinalen och finalen. Endast i semifinalen, mot Rudin, var det en jämn match.

Det blev ingen medalj för Johnny Grandin i det klassiska styrkelyftets 93-kilosklass.

Trots imponerande lyft i knäböjet – där både han och guldmedaljören Gustav Hedlund lyfte 250 kilo – och i marklyftet – där Grandin med sina 300 kilo var näst bäst, tio kilo efter Hedlund.

Grandin missade nämligen totalt i bänkpressen, där han endast mäktade med 130 kilo, att jämföra med Hedlunds 187,5. I totalen hamnade Grandin till slut på 680 kilo, vilket gav en femteplats, 20 kilo från pallplats. Hedlund vann på överlägsna 747,5 kilo.