Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjögren: "Jag förstår oron"

Nyheten om att Astrit Ajdarevic lämnar ÖSK väcker starka reaktioner bland NA:s läsare.
Många ÖSK-supportrar ställer sig frågande till klubbledningens arbete och vill att sportchefen Lennart Sjögren avgår.

– Jag har själv blivit uppringd av några medlemmar. Klart man undrar vad som händer och sker, det förstår jag, säger Sjögren.

Sportchefen anser att klubben gjort vad man kunnat för att behålla Ajdarevic, men att talangen lämnar klubben främst på sportsliga grunder.

– Vi kunde inte garantera honom en ordinarie plats nästa år. Vi hade ett bra mittfält i år och kommer att ha det nästa år också, säger Sjögren.

Kände han inte Sixten Boströms förtroende?– Vet jag inte alls. Jag har bara pratat kort med Astrit.

Hittills har nio spelare lämnat truppen efter allsvenskans slut och bara ett namn, Emil Berger, finns än så länge på listan över nyförvärv.

Förstår du supportrarnas oro?– Jo, men samtidigt måste man räkna med sunt förnuft. Vi har plockat in många innermittfältare och om man räknar in Magnus Kihlberg så har vi åtta mittfältare i truppen. Så det är ingen ko på isen bara för att vi tappar Astrit, om man säger så.

Men det ser tunt ut på anfallssidan?– Forwardssidan är det vi prioriterar just nu. Vi har Mackan Astvald, Robin Staaf och Simon Leonidsson och där måste vi fylla på.

Och på försvarssidan?– Även fast Patrik Anttonen lämnat så har vi redan nu en backlinje där det finns alternativ, och vi tittar även efter en ny mittback.

Något nyförvärv nära förestående?– Det vet man aldrig. Klart vi har diskussioner i gång. Det kan gå fort eller ta lite längre tid.

Är det verkligen rätt väg att gå?

Flera reagerar mot att ÖSK vill behålla åldersstigna spelare som Kihlberg och Fredrik Nordback samtidigt som laget tappar unga talanger som Ajdarevic och Bertin Zé.– Det är viktigt att komma ihåg att man behöver en bra balans i ett lag. Det är viktigt med äldre spelare med erfarenhet, men de yngre måste också ta steget. Astrit var den spelare som låg närmast att ta det steget. Men Astrit är inte där än, man kan inte lita på att han kan gå in och göra 28 allsvenska matcher som Kihlberg gjorde i år.

– Nu gäller det att spelarna bakom, Denis Abdulahi, Erik Nilsson och Johannes Skoglund, tar det steget istället.

Borde ni har skrivit kontraktet annorlunda?

Många är också kritiska till det kontrakt som ÖSK skrev med Ajdarevic. Att talangen själv kunde säga upp avtalet redan efter ett halvår.– Vi har skrivit många såna här kontrakt, och det är många klubbar som gör det. Ett sånt här kontrakt skrivs när man inte är säker på en viss spelare. Det finns flera fall där vi valt att inte gå vidare, till exempel Henri Belle och Anthony Flood.

– Astrit kom från en akademi, i Liverpool, och hade inte spelat speciellt många seniormatcher. Dessutom hade han en lång skadeperiod bakom sig. Att i det läget skriva ett kontrakt på tre–fyra år kändes för riskfyllt. Det ska bli intressant att se om han pallar 90 minuters spel i match efter match i Norrköping, säger Sjögren.

ÖSK:s silly season

Spelare ut (klart):Astrit Ajdarevic, mittfältare.

Patrik Anttonen, back.

Henri Belle, anfallare.

Anthony Flood, anfallare.

Michael Jidsjö, anfallare.

Paulinho, anfallare.

Roni Porokara, anfallare.

Bertin Zé, back.

Peter Westman, målvakt.

Spelare in (klart):Emil Berger, mittfältare.