Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjögren utesluter inte Chanko

En segdragen transfer fick sitt slut. Men ÖSK tänker inte ersätta Nordin Gerzic rakt av.
– Vi vill fylla på med spelare som har erfarenhet och kvalitet. Och vi tittar på spelare som har lite andra kvaliteter än Nordin, säger sportchefen Lennart Sjögren.

Att Nordin Gerzic har varit på väg till IFK Göteborg har varit en illa dold hemlighet. ”Det kommer inte som en blixt från en klar himmel”, som ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren uttrycker det.

– Vi har vetat om det under en tid, att det har funnits intresse och vart Nordin har stått i frågan. Men självklart är det ett avbräck att tappa en så bra fotbollsspelare.

Hur tänker ni när det gäller ersättare till ÖSK-laget?– Vi vill fylla på med spelare som har erfarenhet och kvalitet. Och vi tittar på spelare som har lite andra kvaliteter än Nordin.

Går det att tolka som att redan klara nyförvärven Daniel Bamberg och Armend Alimi indirekt kan ses som Nordins ersättare?– Varje spelare är ju unik. Men om man tittar på det som Bamberg har tillfört andra klubbar, och som vi hoppas att han ska tillföra oss, så är det ju mål och assist. Han är väldigt kreativ och bra på fasta situationer. Så poängmässigt, och kanske mer därtill, så kan han match Nordin. Sedan så har ju Nordin andra kvaliteter. Det vi har upplevt att Armend tillför är att vi får en bra och kraftfull spelare på mitten.

Vad är det för kvaliteter ni vill se hos tänkbara förstärkningar?– Vi tänker oss en central spelare med bra fysik och som vinner kampen, och som är en ledare med bra karaktär.

Lite mer som ersättare för det tomrum som Fredrik Nordback och Magnus Kihlberg lämnade efter sig?– Det skulle man kunna säga.

Ålborg-mittfältaren Louay Chanko, som spelat för bland annat Djurgården, Malmö, AEK Aten och Hammarby, har ryktats vara under ÖSK:s lupp. Detta då Chanko har fått tillåtelse att lämna Ålborg, trots att han står under kontrakt med det danska laget. Chankos moderklubb Syrianska verkar dock ligga närmast till hands och till den danska tidningen Nordjyskes nätupplaga citerades Chanko under onsdagen genom att säga att han var smickrad över Örebros intresse men att det är Syrianska som han tänker mest på. Vilket skulle kunna tolkas som att han har tackat nej till ÖSK.

Lennart Sjögren dementerar att Chanko har fått ett förslag från ÖSK, men vill dock inte utesluta Chanko som en tänkbar värvning.

– Vi har inte gett honom något erbjudande. Men vi har hört oss för gällande förutsättningar. Så är det hela tiden, det handlar om att ha en dialog och kontakt. Vi stänger inga dörrar för några spelare.